Nieuws

Voorbereiding: Na succesvol seizoen wil Hellas doorgroeien

De handballers van Hellas zijn op 1 augustus reeds begonnen aam de voorbereiding van het nieuwe seizoen.  Na het afscheid na één jaar van Giovanni Voskuil moest Hellas opzoek naar een nieuwe trainer en vond deze in Hans van Dijk die de afgelopen zeven jaar als assistent-trainer en later als hoofdtrainer verbonden was aan Handbal Houten.

Hellas kende vorig seizoen na jaren weer eens een seizoen waarin men niet tegen degradatie hoefde de strijden. In de regulier competitie eindigde mijn op de vierde plaats. In de nacompetitie van de eredivisie wist men met ruime voorspong als eerste te eindigen in poule B. Na de kruiswedstrijden wist men uiteindelijk overall op de tiende plaats van de eredivisie te eindigden nadat de BENE-League ploegen zich bij de play-offs weer in de Nederlandse competitie gingen meespelen. Die tiende plaats betekende dat men in het nieuwe seizoen geen voorronden van het bekertoernooi hoeft te spelen maar in de achtste finale pas instroomt.

Voor het nieuwe seizoen heeft de ploeg weinig veranderingen ondervonden. Alleen doelman Paul Vis (Quintus) is van buiten aan getrokken om de naar Hurry Up vertrokken René de Knegt te komen vervangen. Hans Van Dijk verwacht bij de goede  resultaten van afgelopen seizoen te kunnen gaan aanknopen. De nieuwe coach verwacht weer een stapje te kunnen gaan maken en hoopt te kunnen gaan meespelen voor een toppositie in de eredivisie Hij verwacht wel dat dat een moeilijk strijd gaat worden omdat hij denkt dat dat de top in de eredivisie die om de eerste twee plaatsten gaat spelen breder gaat worden.

De eerste twee plaatsten uit de eredivisie geven het recht om mee te gaan spelen in een onderlinge competitie met de nummers vijf en zes van de BENE-League voor promotie naar de BENE-League.

Van Dijk en zijn staf heeft een leuk voorbereidingsprogramma in elkaar gezet om vanaf  9 september vol goede moed de strijd met de andere eredivisieploegen aan te gaan.

9 t/m 12 augustus

Trainingsstage Fitland in Sittard

Donderdag 10 augustus Fitland

20:00 uur Hellas – Achilles Bocholt

Zaterdag 12 augustus

Toernooi in de Dommelhof in Neerpelt

13:30 uur Sporting Nelo – Hellas

15:10 uur Kras Volendam – Hellas

16:50 uur Sporting Nelo – Volendam

Zaterdag en zondag 19 en 20 augustus 

Deelname aan de Ooiebaars cup in Den Haag met deelname van Hellas, Don Bosco Gent (B), Wematrans Quintus, Hercules, DFS Arnhem (NL) en Sporting NELO (B)

Zaterdag 26 augustus

Toernooi in het Gelderse Wychen

met deelname van DSF Arnhem, Hellas, FIQAS Aalsmeer, Red Rag Tachos

Zondag 27 augustus

Hasselt (Belgie)

14:00 uur Hubo Initia Hasselt – Hellas

Zaterdag 2 september

Hellashal Den Haag

12:00 uur DIOS – Hellas

13:45 uur DIOS – Olympia ‘89

15:30 uur Hellas – Olympia ’89  

Deel dit bericht