Nieuws

Voorbereiding PSV zet in op verjonging en vernieuwing

Afgelopen maandag zijn de handbalsters van PSV Handbal met de voorbereiding gestart op het nieuwe seizoen. Na het prima resultaat van afgelopen seizoen, deelname aan de nacompetitie en de vijfde plaats in de eerste divisie, heeft PSV zichzelf  ook dit jaar deze doelstelling gesteld. Mede door langdurige blessures moeten Mendy Franken en Luca Bontjer zich dit seizoen voorlopig gaan focussen op het herstel. Zij zijn dus dit jaar vooralsnog niet inzetbaar. Daarnaast heeft Lisa Klok besloten een stap terug te doen.

Met die ervaring in het achterhoofd van vorig jaar wat betreft de te smalle selectie, heeft de technische staf ingezet op jong talent en het opleiden van talentvolle eigen jeugd. Dit heeft geresulteerd in de komst van Roos Beljon, Naomi Brunekreef, Sarah Petit en Eevee Banen, allen afkomstig van DFS Arnhem (voorheen AES Arnhem), Nina Claase (HABO Boekel), Desi Tielemans (BEVO) en Manon Zijlmans (RHV Rijen). Allen kiezen ervoor een aantal stappen hoger te maken en/of zich als speelster verder te ontwikkelen.

Desi Tielemans,  Jaimy Franken en Maggie Lombarts kampen nog met lichte blessures en zijn op de weg terug. Vanuit de eigen jeugd zullen Cecile Sullivan, Ilse Sullivan, Carly Hobbelen en Katie Lombarts aanhaken en daar waar mogelijk speelminuten gaan maken. De focus voor de staf ligt buiten het behalen van de doelstelling ook op het formeren van een nieuwe damesselectie.

Om dit te realiseren ziet het programma er als volgt uit:

zaterdag 12 augustus

Bocholt (België)

Trial met deelname van PSV, Bocholt en United Breda

Zaterdag 19 augustus

Eindhoven

Trial met deelname van PSV, Waasmunster (B) en United Breda

Zondag 20 augustus

St. Truiden (Belgie)

Sint Truiden – PSV Handball

Donderdag 24 t/m zondag 27 augustus

Ludwigsburg Duitsland

24 en 25 augustus

trainingsstage en teambuilding in Ludwigsburg

26 en 27 Augustus

Deelname aan de Lotto Cup, Ludwigsburg met deelname in groep c met tegenstanders:  Neckarsulmer SU, 1e Bundesliga, HSG Bergheim, 1e Bundesliga, FSG Waiblingen, 2e Bundesliga en Bietigheim 2, 3.Liga Sud

Andere deelnemers: Bietigheim, kampioen Duitsland, Pisel, Tsjechie, Bad Wildungen, 1.Bundesliga, Nellingen, 1.Bundesliga, Zurich, 1.Liga Zwitserland, Leverkusen, 1. Bundesliga en LK Zug, 1.Liga Zwitserland.

Zaterdag en zondag 2-3 september

Teambuildingsweekend Ulft

Dinsdag 5 September

Oefenwedstrijd tegen Initia Hasselt

Zondag 10 September

Start competitie tegen Bentelo 

Deel dit bericht