Nieuws

Voorbereidingstoernooi bij Oliveo Pijnacker

De handbalsters van Oliveo uit Pijnacker promoveerden aan het einde van het vorig seizoen naar de tweede divisie. Als voorbereiding op de nieuwe competitie op een hoger niveau houdt de club zaterdag het Klaverblad Verzekeringen Toernooi voor zowel vrouwen- als mannenteams.

De ploeg van trainer/coach André de Waal treft met HMC, Westlandia en WHC een aantal tegenstanders van behoorlijk kaliber. WHC was vorig seizoen de opponent in de finale om de titel in de hoofdklasse. Na een boeiende strijd won Oliveo en promoveerde naar de hogere divisie. Een prestatie van formaat, omdat het voor de eerste keer in de geschiedenis van Oliveo is dat men uitkomt in de tweede divisie.

Saillant detail bij HMC is dat voormalig Oliveo-trainer Henny van Bemmelen nu de technische man is bij die club. Voor coach De Waal en zijn vrouwen is het Klaverblad toernooi een goede graadmeter om te beoordelen hoe het team er voorstaat. 

Voor de vernieuwde selectie van De Waal is vooral het ervaren Westlandia  een geduchte tegenstander. Bij Oliveo is schutter Nicole van Boles niet meer van de partij. De routinier stopte aan het einde van vorig seizoen met het kampioenschap na een mooie loopbaan bij Hellas en Oliveo.

Bij de mannen, die met Edwin Hofland over een ervaren trainer/coach beschikken, is het deelnemersveld ook sterk. De opleidingsteams van Hellas en Hercules en het eerste team van Westlandia completeren het deelnemersveld. Coach Hofland kan over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Alleen Dennis van Bemmelen ontbreekt vanwege een blessure. 

Dee wedstrijden beginnen zaterdag om 09.00 uur en duren tot 20.00 uur. De vrouwen spelen ‘s-ochtends  en de mannen beginnen om 14.30 uur. Plaats van handeling is sporthal Het Nest in Pijnacker.   

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Deel dit bericht