Nieuws

Voorbeschouwing: finales spelen doelstelling voor Bevo coach Jo Smeets.

Ook de handballers van Herpertz Bevo HC zijn inmiddels begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nadat men zich in 2013 voor het laatst niet voor de kampioenspoule had weten te plaatsen speelde Bevo afgelopen seizoen opnieuw een minder seizoen. De ploeg uit Panningen ontbrak bij de Final4 van de BENE-League, bij de kruisfinales om de Nederlandse titel en in de halve finale van de beker. Na dit teleurstellende seizoen is er veel veranderd bij de kampioen van 2014.

Het contract van trainer-coach Harlod Nusser werd niet verlengd. In zijn plaats werd de 58-jarige Belg Jo Smeets aangetrokken die rond de eeuwwisseling actief was als trainer-coach bij BFC in Beek  en nu weer terugkeert in de Nederlandse competitie, waar hij veel oud collega’s gaat tegen komen. “Met Martin Vlijm en Peter Portengen heb ik nog bij Sittardia gespeeld dat toen getraind werd door Bert Bouwer”. Smeets is dan ook uitermate tevreden dat hij weer in Nederland, en dan met name bij Bevo, aan de slag kan. “Ik ken Bevo al lang en weet nog dat ze gingen fuseren. Ik heb me altijd verbaasd over de goede structuur bij deze club. Dat was in het verleden al zo en is nu nog steeds”.

Zeven spelers, waarvan een aantal al tien, elf jaar in eerste heeft gespeeld, hebben de club verlaten of zijn op een lager niveau gaan spelen. Vier nieuwe spelers zijn van buiten aangetrokken. Jo Smeets is absoluut tevreden met de spelers die nieuw zijn aangetrokken.

“Zij zijn aangetrokken voordat bekend werd dat ik trainer zou worden. De komst van Quinten Coleman is een absolute aanwinst en een groot talent, Wouter Sas is een speler met een brok aan ervaring die onder andere de finale van de Europacup heeft gespeeld met het Luxemburgse Handball Esch. Dan is Dario Polman teruggekeerd na een seizoen Duitsland hetgeen een absolute aanwinst is. Niels Poot is een jonge en zeer goede hoekspeler die nu mag gaan bewijzen wat hij werkelijk kan”, zo analyseert de nieuwe coach in een vogelvlucht zijn nieuwe spelers die verder vertelt dat hij een groep van tien, elf  spelers op BENE-League niveau heeft die aangevuld gaat worden met vier, vijf zeer talentvolle spelers uit de eigen opleiding. "Zij mogen zich het komende seizoen langzaam gaan bewijzen”.  

De doelstelling die de trainer-coach voor komen seizoen heeft meegekregen is heel simpel: spelen van de finale om het kampioenschap, maar ook die van de BENE-League en de beker. Een reëel doel denkt Smeets. “In de BENE-League zit alles toch wel heel dicht bij elkaar. Bevo heeft dan wel niet zo’n goed seizoen gedraaid maar als ik terug kijk zie ik toch dat ze vijf, zes wedstrijden met een of twee doelpunten verschil hebben verloren en een aantal keer gelijk hebben gespeeld. Als de bal een paar keer de andere kant was uitgevallen draait men zo mee om een Final4 plaats. Dat de verschillen zo klein zijn dat maakt het ook zo interessant".

Om goed beslagen ten ijs te komen bij de start van het nieuwe seizoen heeft met een pittig voorbereidingsprogramma samengesteld voor de selectie.

Zaterdag 12 augustus

De Heuf Panningen

14:30 uur Toernooi met Eynatten, HSG Nordhorn Achilles Bocholt en Bevo Hc

Vrijdag 18 augustus

Aldekerk (D)

19:30 uur TV Aldekerk – Bevo

Zaterdag 19 augustus

Krefeld (D)

18:00 uur HSG Krefeld – Bevo HC

Donderdag 24 augustus

De Heuf Panningen

19:30 uur Bevo HC - Bayer Uerdingen 2

Zaterdag 26 augustus

15:00 uur Toernooi in Bocholt België met deelname van Achilles Bocholt, Dudelange (Lux) Differdange (Lux) en Bevo HC

Donderdag 31 augustus

De Heuf Panningen

19:30 uur Bevo HC – Merksem Handbal   

Deel dit bericht