Nieuws

Voorzitter ZAP: Lynn Molenaar een voorbeeld voor onze jeugd

Onlangs heeft 19-jarige Lynn Molenaar uit het Noord-Hollandse Breezand de stap gezet van de eerste divisieclub ZAP naar landskampioen VOC Amsterdam. Met pijn in het hart bij zowel de club als bij Molenaar zelf heeft ze haar vertrek aangekondigd. Zowel club als de speelster beseffen dat dit een noodzakelijke stap is om zich verder te kunnen ontwikkelen. Desondanks bleef het een lastige en moeilijke keus voorde jeugdinternational, die doordeweeks op de Handbalacademie traint, omdat ze ook in de belangstelling stond bij de andere Eredivisieploegen uit Noord-Holland.

“Binnen onze club is Lynn een voorbeeld voor onze jeugd. Zij laat zien dat je ook vanuit een dorpsclub de stap naar de Nederlandse top kunt maken”, aldus voorzitter Jan van der Vaart die aangeeft dat de club ongelooflijk trots op haar is dat zij die kans met beide handen aangrijpt en niet alleen de stap naar de eredivisie maakt  maar ook nog eens naar de landskampioen gaat. 

“We hopen dat ze veel speelminuten mag maken en zich verder kan ontwikkelen om haar grote droom, professioneel handbalster, te worden, weer een stapje dichterbij kan laten komen. Wij  hopen dat hierdoor meer speelsters deze ambitie koesteren en die droom ook kunnen gaan waarmaken”.  

Deel dit bericht