Nieuws

Waterballet openingsdans in strijd om plekje in selectie van HVC

Door Stijn Steenhuis - De heren van HVC uit Barger-Compascuum zijn maandagavond begonnen aan de voorbereiding op het vierde seizoen in de landelijke Hoofdklasse A. Trainer Slawek Pywowarchek begroette maar liefst zestien gezichten tijdens de eerste regenachtige vijverloop. In de komende maand wordt duidelijk wie de kleuren van HVC bij het vlaggenschip van de club mag dragen.

Doorweekt en drijfnat zochten de heren na een paar rondjes visvijver de kantine van HVC op. Tussen de natte haren door waren vastberaden gezichten te vinden. In het clubgebouw wachtte de technische staf van de herenselectie, bestaande uit Slawek Pywowarchek en Albert Hilbrands, de mannen op. Komend seizoen zal oefenmeester Slawek plaats nemen als coach op de bank. Hij was in zijn nopjes met de opkomst. “Dit is een goed begin”, vertelde hij met een warm bakje koffie in z’n hand. “Met minimaal twaalf jongens op de training kunnen we stapjes maken als team. Maar dat betekent ook dat niemand zeker is van een plaatsje in het eerste team”.

“Ik ben ook niet zeker van mijn plekje”

Afgelopen seizoen werd HVC, in een overgangscompetitie met zeven ploegen, vierde achter Cometas, Cirkeltijgers en Actief. Dit seizoen heeft het NHV de vijf hoofdklassen samengevoegd tot de traditionele vier. Hierdoor zal HVC een aantal nieuwe ploegen uit Midden-Nederland treffen in de competitie. Onder meer Achilles Apeldoorn 2 en Havas 2 zullen op bezoek komen in Emmer-Compascuum.

Linkshander ‘eindelijk’ HVC’er

 Naast dat de competitie een frisse impuls heeft gekregen, worden de mannen ook geprikkeld door de komst van een aantal nieuwe jongens. Zo komen onder meer Nick Berends, Massimo Capone en Dennis Niemeyer over van buur DOS. HVC had al eerder een oogje laten vallen op linkshander Niemeyer. Na een jaartje twijfelen stapt de 23-jarige Ter Apeler toch over. “Ik wilde eerst DOS een jaartje helpen”, legt de rechterhoekspeler uit. Maar na het uiteenvallen van het eerste team van de buren uit Emmer-Compascuum, was de overschrijving snel rond. “Ik heb er zin in. Ondanks dat ik de enige linkshander ben weet ik ook dat ik niet zeker ben van mijn plekje”, vertelt Dennis, terwijl hij zijn kletsnatte t-shirt uitwringt.

“Dit gaat concurrentie opleveren. Maar concurrentie is goed”

Ondanks de goede stappen die talenten als Tom Schuler en Robin Hartmann gemaakt hebben afgelopen seizoen, blijft de hele selectie van het vorige seizoen HVC trouw. Ook ervaren krachten Joerik Grummel en Albert Menzen plakken er een jaar achteraan. Zo moet de technische staf van het team voor het eerst in zes jaar spelers selecteren. Poolse trainer Slawek, maandagavond gehesen in een knalgeel regenjack, wees de mannen op de gevolgen hiervan. “Dit gaat concurrentie opleveren. Maar concurrentie is goed”. Clubman Albert Hilbrands voegt zich bij de woorden van zijn collega: “Daar moeten we als ploeg mee omgaan”.

Aanstaande zondag is de eerst testcase voor het ‘nieuwe’ HVC. Om 13:00 neemt heren 1 het op tegen eersteklasser SVBO. Het oefenduel wordt afgewerkt in Barger-Oosterveld. 

Deel dit bericht