Wereldkampioen Frankrijk te sterk voor verdienstelijke België

De Belgische handballers hebben ook hun laatste EK kwalificatiewedstrijd in aanloop van het EK 2018 verloren. Op bezoek bij de Franse wereldkampioen werd het 32-28. Halfweg was het 18-14 voor de Fransen na een zeer verdienstelijke eerste helft van de Belgen waarin ze lange tijd gelijke tred hielden met de thuisploeg.

De Franse ploeg was voor de laatste twee kwalificatiewedstrijden behoorlijk verandert. Therry Omeyer en Daniel Narcisse Hebben na na de wedstrijden tegen Noorwegen afscheid genomen van de nationale ploeg en de gebroeders Nikola en Luka Karabatic waren er niet bij. Bij de Belgen geen Jef Lettens in doel. De Limburger heeft last van een kleine contractuur en werd vervangen door Youri Denert. Thomas Bolaers moest verstek geven omwille van een enkelblessure die hij eerder deze week opliep tijdens de wedstrijd tegen Noorwegen.

De Belgen speelden collectief een bijzonder sterke wedstrijd. Frankrijk, dat eerder al geplaatst was voor het EK van volgend jaar, wint groep 7. Noorwegen versloeg vanavond Litouwen met 30-20 en plaatst zich eveneens rechtstreeks voor het EK van volgend jaar in Kroatië.

Na de zware nederlaag van eerder deze week tegen Noorwegen verwachtte bondscoach Sylla een reactie van zijn spelers en die kreeg hij ook. De Beule opende na 1 minuut de score, 0-1. De Belgen maakten ook vanavond gebruik van een extra veldspeler maar in vergelijking met de vorige wedstrijden werd die tactiek nu veel beter uitgevoerd, een paar balverliezen niet te na genomen.  Na 10 minuten was de stand 5-7 in het voordeel van België dat complexloos speelden. Via 8-8 halfweg ging het naar 13-13 na 23 minuten. De Belgen beleefden een moeilijke slotfase, incasseerden nog 5 goals en konden zelf maar 1 keer scoren. De stand bij de rust was 18-14.

In het begin van de tweede helft verkleinden de Red Wolves de kloof tot 2 goals maar Frankrijk diepte nadien beetje bij beetje de kloof uit. Halfweg de tweede partij stonden de Belgen 6 goals in het krijt, 25-19. De Belgen bleven ook in de tweede helft goed georganiseerd spelen maar het scoren werd hun enkele keren belet door de uitstekende Franse doelman Cyrill Dumoulin. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 32-28. De Red Wolves mogen tevreden zijn met deze collectief sterke prestatie.

Bondscoach Yérime Sylla vertelde na afloop van de wedstrijd dat hij de wedstrijd en de prestatie van zijn team opdraagt aan zijn schoonbroer Bertrand Bedoni die zaterdagochtend overleed.