Nieuws

Wie gaat er naar de finale: Vanavond LIONS vs Hurry Up

Vanavond moet het dan gaan gebeuren. Dat gaat er beslist worden wie er zich als eerste voor de finale om de landstitel gaat plaatsten. In Sittard beginnen om 19:30 uur OCI-LIONS en JMS Hurry Up aan hun alles beslissende tweede halve finale wedstrijd.

De eerste wedstrijd afgelopen woensdag werd een 29-33 overwinning voor de regerend landskampioen LIONS. De vier punten voorsprong biedt echter zeker nog geen garantie voor de Limburgers dat ze zomaar de finale in zullen wandelen.

Voor Hurry Up is het de laatste kans om nog een finale te halen. Twee weken geleden streed men nog mee op drie fronten, maar inmiddels heeft men zich niet geplaatst voor de bekerfinale en ondanks een goede wedstrijd tegen Sporting C.P. in de Europacup afgelopen zaterdag,  werd er met 27-32 verloren en lijkt, met de uitwedstrijd komend weekend  voor de boeg, een finale plaats in Europacup niet meer haalbaar.

Dat betekend dat men vanavond alles uit de kast zal halen om het LIONS in ieder geval zo moeilijk mogelijk te gaan maken in eigen huis en als het dan enigszins kan natuurlijk ook die vier punten achterstand goed te gaan maken en zich te plaatsten voor de finale. De ploeg heeft zaterdag in ieder geval laten zien waartoe ze in staat zijn.

Dat is geen onmogelijke opgave voor Hurry Up. Begin Februari versloeg de Drentse formatie LIONS in eigen huis met 23-28 en deed dat met zegge en schrijven zeven spelers en twee keepers. LIOSN weet dus wat het kan verwachten en heeft aan den lijve ondervonden waartoe Hurry Up toe in staat is. Die nederlaag heeft bij ons wel de ogen geopend liet Ivo Steins vorige week voor aanvang van de halve finale weten. “Dat zal on niet nog een overkomen. Daar hoeft niemand zich zorgen over te maken”.

Terwijl Hurry Up zich vasthoudt aan het feit dat ze weten dat ze in Limburg kunnen winnen waarop Tommie Falke antwoorde: “ dat sterkt ons in het gevoel dat het moet kunnen en wij zeker niet kansloos zijn”.

Wanneer LIONS zich voor de finale plaatst wordt het de zevende finale om de landstitel op rij voor de Limburgers. Voor Hurry Up zou het de eerste finale voor de landstitel zijn in de clubhistorie

De wedstrijd begint vanavond om 19:30 uur en stat onder leiding van William Weijmans en Rick Wolbertus met als waarnemer: Ferry van der Helm

De wedstrijd is Live te volgen via de livestream van OCI-LINS: KIJK HIER VERDER 

Deel dit bericht