Nieuws

Wilhelmshavener HV deklasseert TV Emsdetten

Voor even weg uit de degradatiezorgen

Door Frits Feuler –Twee weken geleden nog maar waren de handballers van Wilhelmshavener HV een van de mogelijke degradatiekandidaten in de Tweede Bundesliga, zeker na de verliespartij bij HSG Konstanz. Wat een verschil in spelvreugde, afgelopen zaterdag, tegen het hoger geklasseerde TV Emsdetten. Nog niet meteen vuurwerk of tophandbal, maar het kwam wel dicht in de buurt voor de 1100 toeschouwers in de Nordfrost- Arena die zichtbaar genoten van dit potje handbal. Minuten voor het eindsignaal stonden ze op de banken en vierden uitbundig de 35-31 zege van WHV dat in deze vorm niet tegen de degradatie zou hoeven strijden maar zelfs in de bovenste helft van de ranglijst kan meedoen.

De vroege 2-5 achterstand bracht WHV niet van de wijs. Verbeten vechtend om elke bal en agressief in de dekking ging de thuisploeg ‘er op en er over’. Duncan Postel werd de grote man aan WHV-zijde, met name in de verdediging haalde hij zo ongeveer in zijn eentje de angels uit de gastenaanval. Emsdetten werd gedwongen vanaf de beide hoeken tot succes te komen maar daar viel weinig te rapen omdat doelman Dennis Doden in een puike vorm verkeerde en liefst 16 stops achter zijn naam kreeg.

Tot 9-9 ging het duel nog gelijk op, vanaf dat moment verhoogde WHV het tempo. Spelers deden de meest onwaarschijnlijke acties op het veld die eerder nog niet gezien werden. Knikworpen vanaf tien meter, lobjes, een tweede cirkelspeler (Lukas Kalafut) die de totale Emsdetten-defensie volledig in de war bracht. Het zelfvertrouwen steeg per minuut.

Na de pauze (17-13) zou het nog beter gaan. Verdedigend lieten beide teams aardig wat steekjes vallen, men speelde vol op de aanval! “Bij mijn ploeg ontbrak het aan de juiste instelling,” mopperde TVE-coach Daniel Kubes na afloop. Zelfs in ondertal bleef WHV trefzeker, iets dat Kubes helemaal niet pruimde. Binnen zes minuten stond de 23-15 op het bord. Anderhalve minuut later stond de teller al op 13 treffers. De hal stond op zijn kop, de TVE-coach vluchtte in een time out om het tempo bij WHV te breken. Hij probeerde het nog met een 3:2:1-dekking maar ook hierop had de thuisclub het antwoord paraat. Toen vervolgens ook de arbiters het spoor bijster raakten in de laatste tien minuten, werd het duo op een hels fluitconcert getrakteerd. Protesten hielpen niet, WHV hield gelukkig de concentratie vast en liet de winst niet meer uit handen glippen.

Wilhelmshavener klimt naar plek 12, Emsdetten blijft op plaats 5 na elf duels.

WHV: Doden (16 stops), Lüpke (bij drie strafworpen, 1); Smits 9/2, Postel 6, Vorontsov 6, Schwolow 6, Maas 4, Kalafut 2, Köhler 2, Kozul, Ten Velde, Andrejew, Lehmann, Schweigart n.i.

 TVE: Madert (7 stops), Ferjan (6  stops); Krings 8, Wesseling 7/5, Holzner 6/3, Adams 6, Kropp 3, Terhaer 1, Franke, Hübner, Kolk, Dräger. 

Kijk hier naar een samenvatting van Wilhemshavener SV  vs TV Emsdetten

Deel dit bericht