Nieuws

Winst op Polen kunnen Beachhandballers niet verzilveren

De Nederlandse Beachhandballers hebben geen vervolg kunnen geven aan hun overwinning in de laatste groepswedstrijd van donderdagmiddag tegen Polen. Na afloop hoopte men dat dit een wending zou kunnen geven aan de resultaten van de herenselectie maar dat bleef achterwege.

De eerste twee wedstrijden in de plaatsingsgroep voor de plaatsten 9 t/m 14 gingen vrijdag tegen Frankrijk en Zwitserland allebei verloren.

's Morgens om 10:00 uur moest men aantreden tegen Frankrijk dat net als Nederland met twee punten aan de laatste fase van het EK was begonnen. De Nederlandse ploeg kon echter de verwachtingen niet waarmaken. Oranje verloor met 2-0 na de setstanden van 26-17 en 22-18.

Vrijdagmiddag was Zwitserland ook met 2-0 te sterk voor de Oranjeploeg die met 23-17 en 25-19 beide sets verloren zag gaan.

Door deze twee nederlagen is Oranje inmiddels afgezakt naar de gedeelde vijfde plaats samen met Servië dat vandaag ook zijn beide wedstrijden verloor.

Er rest Oranje nog een wedstrijd tegen Servië en dan gaat het er om of Oranje de laatste plaats bij het EK Beachhandbal  in het Kroatische Zagreb aan Servië kan laten of dat Nederland zelf teleurstellend op de laatste plaatst zal gaan eindigen.

Inmiddels is het duidelijk dat Duitsland als negende gaat eindigen alle andere plaatsten staan nog open.  

Deel dit bericht