Wisselend succes Nederlandse handballers in Bundesliga

Op de tweede wedstrijddag (midweeks) in de Duitse Bundesliga werden geen overdreven verrassingen genoteerd. Melsungen, de ploeg van Arjan Haenen en Jeffrey Boomhouwer, diende voor eigen publiek het kwakkelende VfL Gummersbach de tweede nederlaag toe: 25-23. Voor ruim 3700 toeschouwers was ex-Gummersbachs-speler en international Julius Kühn de man van de wedstrijd met acht treffers. Zeven minuten voor tijd (25-19) was het duel, mede door de goede stops van doelman Simic, gelopen. De gasten persten er nog een sprintje uit maar verder dan vier treffers kwam men niet. Boomhouwer scoorde eenmaal, Haenen bleef zonder treffer.

Assistent-trainer Mark Bult liep met Flensburg bij Hannover-Burgdorf tegen de eerste seizoensnederlaag aan: 32-29 (20-13). Kay Hafner (7) en Mait Patrail (6) waren de grote jongens bij de thuisclub. Holger Glandorf stuurde zeven doelpunten voor Flensburg bij.

Erlangen en Lemgo, de ploeg van Fabian van Olphen, begonnen bijna een half uur later aan hun duel in de Nürnberg Arena. Er stond behoorlijk veel water op de vloer, hetgeen door de onderliggende ijsvloer ook nog eens voor een hoge lichtvochtigheid zorgde. Na een tamme erste helft (8-10) kwamen de gasten kort voor tijd pas echt langs de dapper strijdende thuisploeg: 24-28. Van Olphen tekende drie treffers aan.

TuS N-Lübbecke, met Tim Remer, kwam er thuis tegen THW Kiel niet aan te pas: halverwege leidden de gasten soeverein met 8-16 en drukten ook na de pauze in het zelfde tempo door. Remer nam vijf treffers mee, Rune Dahmke en Patrick Wiencek hadden hetzelfde aantal voor Kiel.