WK Kwalificatie Nederland U20 speelt gelijk tegen Servië

De Nederlandse handbalsters U20 zijn het WK kwalificatietoernooi in Servië met een 25-25 gelijkspel tegen het gastland Servië  begonnen.  Oranje kende een sterke eerste helft waarin het al snel op een 6-12 voorsprong kwam die men nog kon uitbreiden naar 8-15 in de 27e minuut van de eerste helft. Toch kon Servië in de laatste paar minuten nog een flinke slag slaan door tot 12-15 terug te komen bij rust.

Zwinkels en Freriks scoren dan direct na rust weer voor Nederland hetgeen weer een vijf punten voorsprong opleverde: 12-17. Servië kwam terug naar 16-18 maar Nederland liep daarna weer uit naar de vijf punten voorsprong bij 16-21 (42’). De daarop volgende zes minuten miste Nederland een drietal kansen maar maakte het ook een aantal technische fouten waardoor Servië met vijf doelpunten op rij weer op gelijke hoogte komt met Nederland 21-21. (49’) Het werd vervolgens een spannend slot. Er werd niet veel meer gescoord maar het lukte Nederland wel steeds om d evoorsprong te pakken waarna Servie weer de gelijkmaker moest scoren. Vijf minuten voor het einde komt Oranje dan weer op een twee punten voorsprong bij 23-25 maar met twee zeven meters komt Servië drie minuten voor het einde weer op gelijke hoogte.

We hebben goed gespeeld tegen het thuisland. Ons basisniveau was hoger dan normaal. We zijn uiteindelijk toch blij met de 25-25 eindstand”, vertelt trainer coach Alex Vaassen na afloop. “De laatste twee minuten speelde we ook nog in ondertal en in die fase houdt Mandy Hoogenboom ons met twee stops nog in de race”.

Met een punt op zak heeft men nog alle kans om zich te plaatsten voor het WK in Rusland, alleen is de kans nu groot dat het doelsaldo zal gaan beslissen wie er naar het WK gaat.  Zaterdag speelt Nederland tegen Portugal dat vrijdag met 35-21 van Bosnië heeft gewonnen.

Hanna van Rossum 6, Anouk Nieuwenweg 5, Anouk Zwinkels 3, Tamara Haggerty 2, Merel Freriks 2, Delaila Amega 2, Mariel Beugels 2, Tessa van Zijl 1, Danique Boonkmap 1, Jill Meijer 1,