WK kwalificatie: Oranje U21 verpulvert Letland

Met bijna een perfecte eerste helft waarin de Nederlandse handballers U21 een schorpercentage realiseerde van 92 procent (slechts twee schoten werden er gemist) hetgeen een ruststand van 10-24 opleverde zat het er aan te komen dat na de pauze de concentratie zou gaan afnemen. Desondanks zegevierde Oranje met ruime cijfers van Letland: 15-38. en behaalde het een schotpercentage van 76 procent over d egehel wedstrijd gezien. Ephrahim Jerry werd met 10 uit 10 de man van de wedstrijd.

Daarmee heeft Oranje morgen in de laatste wedstrijd van het kwalificatietoernooi tegen Rusland hoogstwaarschijnlijk genoeg aan een gelijkspel. Nederland staat op een doelsaldo van plus 33. Rusland dat tegen Italië moest speelde en met 22-36 won staat na de winst op Letland van vrijdag op plus 20.

Slechte tien minuten (tot 5-8) kom Letland Nederland enige tegenstand bieden en bij 3-2 zelfs ook nog een keer in de wedstrijd op voorsprong komen, maar in het vervolg stonden de Letten erbij en keken er naar.   Het tempo dat Nederland onderhield konden ze niet mee bij houden en werden daarmee compleet overlopen. Ook bij normaal aanvalsspel ging het al te snel voor de Letten. Daarbij was Oranje in de eerste helft ook nog eens bijzonder efficiënt wat na een 6-13 stand halverwege de eerste helft resulteerde in een 10-24 rusttand.

In de tweede helft werd het ook bij Oranje een stuk minder de opbouw uit de eerste helft kreeg rust en de effectiviteit liep snel naar beneden desondanks kon Letland nog steeds maar weinig tegen stand bieden, Halverwege het tweede bedrijf hadden Letland drie keer gescoord en Nederland vijf keer hetgeen een tussenstand van 13-29 opleverde. Vervolgens prikte Ivar Stavast er in twee minuten nog drie op een rij in 13-32 waarna de wedstrijd in de slotfase stil viel. René Jaspers en Jordy Baijens bepaalde met respectievelijk drie en twee treffers op 15-38

Scores voor Oranje: Epharhim Jerry 10, Kay Smits 7, Evert Kooijman 4, Ivar Stavast 4, Niels Poot 3, René Jaspers 3, Rutger Ter Velde 2, Jodry Baijens 2, Dani Baijens 1, Marwin van Offeren 1, Pepijn Michielsen 1.