Nieuws

Zaterdagmiddag Loting WK play-offs met Nederland in een van de kokers

17 van de 18 deelnemende landen bekend

Europa zal worden bij het Wereldkampioenschap voor heren in 2019 vertegenwoordigd worden door 13 teams. Het WK zal van 10 tot 27 januari 2019 worden gespeeld in Duitsland en Denemarken.

Frankrijk als titelverdediger evenals Duitsland en Denemarken als gastheren zijn al gekwalificeerd. Ze worden vergezeld door de kampioen van de heren EHF EURO 2018 in Kroatië of het respectievelijk best gerangschikte team in het geval Frankrijk of Denemarken goud winnen. In dit geval zal of Spanje of Zweden zich rechtstreeks plaatsen voor het WK van 2019.

De Nederlandse heren willen ook zo graag een keer deelnemen aan het WK. Voor de vierde keer heeft men zich sinds 2011 geplaatst voor de play-offs. De eerste drie keer waren Oostenrijk (WK2011), IJsland (WK2013) en Polen (WK2017) te sterk voor Oranje.

11 teams zijn reeds gekwalificeerd voor die play-offs: Oostenrijk Hongarije, IJsland, Montenegro als eerste afvallers na de eerste ronde. Wit-Rusland, Kroatië, Tsjechië, Macedonië, Noorwegen, Slovenië en Servië na de tweede ronde. Daar komt of Zweden of Spanje nog bij, dat is afhankelijk van de resultaten van komend weekend.

Vanuit de WK-kwalificatietoernooien hebben zich geplaatst: Rusland, Litouwen, Roemenië, Portugal, Nederland en of Bosnië Herzegovina of Zwitserland.

Zwitserland heeft protest aangetekend na de laatste wedstrijd uit het WK-kwalificatietoernooi tegen de deelname van een van de spelers bij  Bosnië Herzegovina. Bosnië heeft de wedstrijd die in Tuzla werd gespeeld met 21-15 gewonnen en werd daarmee winnaar van groep 6. Na bestudering van de relevante documenten heeft het Court of Handball van de EHF de formele ontvankelijkheid van het protest aanvaard. 

De beslissing welk land zich uit groep 6 plaatst voor de play-offs zal pas bekend worden nadat de loting voor de Play-offs heeft plaats gevonden. Beide landen hebben tot 31 januari de tijd om hun schriftelijke reactie bij het Court of Handball in te leveren.  

Zaterdagmiddag  27 januari tijdens het laatste weekend van het EK in Kroatië zal de loting plaats vinden. 

De play-offs worden gespeeld  tussen  8 tot 10 en tussen  12 tot 14 juni. Dan worden de laatste negen Europese deelnemers aan het WK van 2019 bekend.  

Deel dit bericht