Zes doelpunten Bobby Schagen helpen Stuttgart niet

Belangrijke winst TuS N-Lübbecke in degradatiestrijd

Door Frits Feuler -  Met een 24-21 zege op TVB 1898 Stuttgart heeft TuS N-Lübbecke in de Bundesliga zondagmiddag belangrijke punten binnen gesleept in de degradatiestrijd. Beide ploegen begonnen uiterst nerveus aan het duel, gelet op de 1-1 tussenstand na tien minuten. Halverwege waren de doelpunten nog erg duur: 8-8.

De laatste tien minuten van het duel waren een kopie van het begin van de wedstrijd. Opnieuw stonden de beide doelmannen in het middelpunt van de belangstelling, al heetten de keepers nu Jan Wesemann en Johannes Bitter. Het grootste deel van die tweede helft lag de thuisploeg op kop. Bij 23-21 was er nog even paniek bij de thuisploeg. Maar die liet uiteindelijk niets aan het toeval over en scoorde vlak voor tijd de bevrijdende laatste treffer via Luka Rakovic: 24-21.

Michael Kraus (7) en Bobby Schagen (6) namen voor Stuttgart de meeste treffers voor hun rekening. Bij de thuisploeg was Lukasz Gierak de gevierde man met zes doelpunten. Tim Remer scoorde een keer.

Stand onderin:

13. Erlangen 20-12; 14. VfL Gummersbach 20-10; 15. TuS Lübbecke 20-10; 16. TVB 1898 Stuttgart 20-9; 17. Friesenheim 20-7; 18. Hüttenberg 20-7.