Nieuws

Zes top wedstrijden voor Oranje U20 op weg naar EK Denemarken

De Oranje herenselectie U20 van interim bondscoach Monique Tijsterman is afgelopen zaterdag in Houten begonnen met  de trainingsstages en een serie top oefeninterlands als voorbereiding op het EK in Denemarken dat voor Nederland op 28 juli begint met de eerste wedstrijd tegen een van de favorieten, het thuisland Denemarken. Nederland speelt de komende weken tegen Duitsland U20 (Europees kampioen 2014) Frankrijk U20 Werledkampioen 2015, en Zwitserland U20, 12e bij het EK van 2014.

Handbalvereniging Handbal Houten was afgelopen zaterdag op deze eerste dag in The Dome in Houten wederom een zeer gewaardeerd gastheer. In de ochtenduren was er een training van 09.30 tot 11.30 uur waarbij het belangrijkste doel was om gezamenlijk de draad weer op te pakken. Niet dat de selectiespelers al die tijd stil hebben gezeten. Er was een intensief fysiek programma voor iedereen opgetseld in Sittard en ook thuis dat er voor zorg heeft gedragen dat de spelers op dit moment goed fit zijn. Bij deze eerste training waren nog afwezig: Kay Smits (LIONS), Mark van den Beucken (Bevo Hc) en Florent Bourget Jans (HC Nantes) vanwege examenactiviteiten en een opgelegde rustperiode na een zwaar seizoen.

In de middaguren werd er ook een eerste oefenwedstrijd gespeeld tegen het eredivisieteam van Alphadeuren Houten. Ondanks het feit dat de spelers van Oranje U20 elkaar soms moeilijk konden vinden en het daardoor van de kant van Oranje geen geweldige wedstrijd was werd er toch met 39-34 gewonnen. Alles bij elkaar was het een zinvolle openingsdag van de voorbereiding op weg  naar Denemarken.

Vanaf volgende week  3 juli t/m 11 april zijn spelers onderweg om te trainen en oefenwedstrijden te spelen tegen Duitsland en Frankrijk

5 april in Almelo speelt men om 19.30 uur in de IISPA Topsporthal tegen de Europees kampioen van 2014 en titelverdediger Duisland om een dag later op 6 april de uitwedstrijd tegen Duitsland in Verl te spelen. Vervolgens traint men Warendorf waarna men doorreist naar Frankrijk voor twee wedstrijden tegen wereldkampioen van 2015 bij de jeugd Frankrijk.

De wedstrijden in en  tegen Frankrijk worden gespeeld op 9 en 10 juli in het Palacium, rue Breughel, 59650 Villeneuve d’Ascq (omgeving Lille ), 170 kilometer vanaf de Nederlandse grens bij Breda. Vanaf de grens bij Eijsden (Zuid Limburg) is het 220 kilometer De aanvangstijden zijn respectievelijk 18.00 op 9 juli en 17.00 uur op 10 juli

Op 21 en 22 juli speelt Nederland nog twee wedstrijden tegen Zwitserland. Op 21 juli speelt Oranje U20 om 15:00 uur tegen de Zwitsers U20 in Eindhoven tijdens de laatste dag van het dames vierlandentoernooi. De wedstrijd op 22 juli wordt om 14:00 uur gespeeld, maar de plaats van handeling is momenteel nog niet definitief bekend.

Voorbereidingsprogramma

Dinsdag 5 juli 19:30 uur

Almelo, IISPA Topsporthal

Nederland vs Duitsland

 

Woensdag 6 juli 19:00 uur

Verl, Sporthalle St.-Anna-Straße:

Duitsland vs Nederland.

 

Zaterdag 9 juli 18:00 uur

Villeneuve d’Ascq, Palacium, Rue Breughel

Frankrijk vs Nederland

 

Zondag 10 juli 17:00 uur

Villeneuve d’Ascq, Palacium, Rue Breughel

Frankrijk vs Nederland

 

Donderdag 21 juli 15:00

Eindhoven Indoor Sportcentrum Eindhoven

Nederland vs Zwitserland

 

Vrijdag 22 juli 14:00 uur

Plaats nog onbekend

Nederland vs Zwitserland  

Deel dit bericht