Nieuws

Zet Sloveense bond nu hun dreigement door na afwijzing in hoger beroep?

Uitslag Duitsland tegen Slovenië onveranderd

Door Frits Feuler- Woensdagmorgen heeft het Beroepscomité van de EHF besloten het protest van de Sloveense handbalbond over de eindstand van het duel tegen Duitsland definitief af te wijzen. Daarmee blijft die uitslag gehandhaafd op 25-25. Eerder al protesteerden de Sloveense delegatie tevergeefs. In het recht op hoger beroep ving men opnieuw bot.

Het ging er deze keer om of de Litouwse arbiters hun eerdere beslissing via videobewijs konden herroepen na het eindsignaal. Voor het comité was deze beslissing geheel volgens de regels, gaf men als verklaring bij de uiteindelijke uitspraak.

“Dat was te verwachten,” verklaarde de vicevoorzitter van de Duitse Handbal Bond (DHB) Bob Hanning. “Wij hebben nooit getwijfeld aan die eerdere beslissing van de arbiters. Blij, ja. We kunnen ons nu concentreren op het duel van woensdagavond, tegen Macedonië.”

Teammanager Oliver Roggisch verklaarde in de nieuwsuitzending van ARD/ZDF: “Opgelucht dat dit onderwerp eindelijk van tafel is. De voorbereiding van de Duitse ploeg op het laatste groepsduel tegen Macedonië heeft ons niet gestoord.”

Of Slovenië de daad bij het woord voegt en alsnog uit het toernooi stapt bij het vernemen van deze beslissing, moet worden afgewacht. De bond had vooraf drastische maatregelen aangekondigd.

“Wat hier is gebeurd, tart alle grenzen van sportiviteit. De bond denkt nu heel nadrukkelijk na om er mee te stoppen op dit EK. Aan de andere kant zijn we ons ook bewust van de negatieve gevolgen die onze beslissing zal hebben voor onze volgende generatie,” meldt de secretaris van de Sloveense bond in Zagreb. Men sluit zelfs niet uit om nog een trapje hoger te procederen, bij het CAS, het sporttribunaal in Lausanne.

Vanavond om 18.15 uur speelt Duitsland tegen de ongeslagen koploper Macedonië. De wedstrijd is live te volgen via de Duitse publieke zender ARD. Om 20.30 uur volgt Montenegro tegen Slovenië.

Andere groepsduels voor vandaag zijn Tsjechië tegen Hongarije (18.15 uur) en Spanje tegen Denemarken (20.30 uur).

Alle duels zijn via de stream van de Europese Handbal Federatie: Kijk hier voor alles streams en samenvattingen van eerder gespeelde wedstrijden

Deel dit bericht