Zwaar bevochten zege voor Oranje levert weer kwartfinale op

De Nederlandse handbalsters hebben zich maandagavond met een zwaarbevochten overwinning  op Japan geplaatst voor de kwart finale bij het WK in Duitsland. Na de 10-10 ruststand eindigde de wedstrijd in een 20-20 gelijkspel wat betekende dat er verlengt moest gaan worden. Nederland nam daarin meteen een twee doelpunten voorspong die men ondanks een tijdstraf van Kelly Dulfer tot het einde van de verlenging wist vast te houden.

Speelsters van de wedstrijd was de geweldige keepster van Japan Sakura Kametani

Topscores: Angela Malesein 7, Yvette Broch 4, Estavana Polman 4, Martine Smeets 3, Laura van der Heijden 2, Lois Abbingh 2, Nycke Groot 2, Debbie Bont 1, Danick Snelder 1.

bij Japan waren Ayaka Ikehara 5,  Ani Matsumura 4, Yui Sunaimi 3, en Nozomi Hara 3 de beste schutters

Malestein topscore met zeven doelpunten:  “We zijn door dat telt, maar het was niet makkelijk. We maken het wel erg spannend maar hebben in de dekking hard gevochten we maakte in de aanval soms de verkeerde keuzes maar daar moeten we van leren”

Woensdagavond speelt Oranje opnieuw in Magdeburg in de kwartfinale tegen Tsjechië