BDC pakt een belangrijke zege op Cometas

De handballers van AutoSmeeing BDC hebben afgelopen weekend wederom gewonnen met 28-26 nadat ze bij rust nog met 16-18 achter stonden tegen Cometas,. Daarmee heeft de ploeg uit Soest uit de laatste vier wedstrijden acht punten gehaald en mag het zich, met nog vijf wedstrijden te gaan, veilig wanen in de Tweede divisie A

“Als ik zie hoe we zaterdag hebben geknokt om de twee punten te halen dan ben ik echt super trots op mijn ploeg” vertelt BDC coach Michel van der Horst. “Waar we voorheen ons koppie lieten hangen doen we nu nog een stappie harder”.

In de eerste helft begint BDC uitstekend en komt met 9-3 voor. Daarna staat de ploeg niet goed meer in de dekking en scoort Cometas vooral vanaf  de opbouwrij en smelt de voorsprong als sneeuw voor de zon weer weg. Omdat BDC zelf  ook wel bleef scoren en de de ploeg voor hun doen in een helft al veel doelpunten scoorde, blijft de achterstand bij de rust beperkt  tot twee doelpunten

In de tweede helft pakt BDC het weer goed op in de dekking en liep het vervolgens in de aanval ook goed met als gevolg dat de achterstand snel werd omgebogen in een voorsprong van 25-20. Hierna stokte het wat in de aanval en kwam Cometas weer wat dichterbij waardoor het nog erg spannende werd. In de laatste minuut staat het nog 27-26 en dan mist BDC via Guido Weerenstijn een zeven meter terwijl hij alle andere er feilloos heeft in geschoten. Cometas ging hierna vervolgens veel te gehaast met hun balbezit om waardoor BDC in de laatste seconde nog de 28-26 scoorde. “Al met al een overwinning waar we echt trots op kunnen zijn”, aldus de coach van BDC