Bocholt ruim op kop na winst op LIONS

In een beklijvende wedstrijd tussen twee titelkandidaten, heeft Bocholt in Sittard tegen thuisploeg OCI-LIONS uiteindelijk aan het langste eind getrokken. De goed gevulde hal zag LIONS sterk starten via Stavast (2-0) maar Evert Kooijman, Roel Valkenborgh en Brecht Wertelaers lieten niet begaan: 3-3. Even later hetzelfde scenario maar dan met Damian en Bartosz Kedziora om gelijk te maken en zo stond er na 10 minuten 5-5 op het scorebord. In de daaropvolgende 10 minuten kreeg Bocholt  drie tijdstraffen te verwerken en Stavast en de Portugezen Ramos en Nuno Rebelo profiteerden van het overtal.

Damian Kedziora en Evert Kooijman konden als enigen nog iets terugdoen maar bij 11-7 zag het er povertjes uit voor Bocholt. De ploeg van Bart Lenders stabiliseerde nu de situatie maar inhalen was er nog niet bij. Want niet alleen de cirkelspelers Evert Kooijman en Jordi Cremers – beiden tegen hun ex-ploeg – kregen veel ruimte, maar ook LIONS-pivot Steins en opbouwer Ramos mochten makkelijk socre.  Damian Kedziora zorgde tegelijkertijd wel nog voor drie Bocholter doelpunten in de eerste helft, die met 17-14 in het voordeel voor LIONS werd afgesloten

Bocholt kwam echter met veel vechtlust terug het veld op en via Evert Kooijman en weer driemaal scorende  Damian Kedziora stond het weer gelijk: 19-19 na 37 minuten.  Een tijdstraf voor Bocholt leek hetzelfde effect te hebben als in de eerste helft, want LLIONS liep vervolgens weer vlot uit: 22-19 (41’) via doelpunten van cirkelspeler Bergen, Ramos en Stavast.  Maar ook de thuisploeg werd nu tweemaal kort na elkaar met ondertal geconfronteerd en Serge Spooren en wederom Damian Kedziora – met een lobje – hingen de bordjes halverwege de tweede helft terug in evenwicht: 24-24

De tribune maakte zich op voor een spannend slot. Bocholt ging nu door op zijn elan en kwam via Miha Pucnik en Evert Kooijman voor de eerste keer in deze match op voorsprong: 24-26. Bjorn Alberts verhinderde twee tegenprikken van LIONS maar Ramos en Steins vonden even later toch enkele openingen. Damian Kedziora bleef ook voor zijn tiende  strafworp ijzig koel oog in oog met Hoiting, toch ook een specialist in het genre: 26-28 met nog zeven minuten op de klok.

Er werd enkele minuten niet gescoord en beide coaches namen kort na elkaar een time-out om bij te sturen. Ramos bleef een gesel voor de Bocholter defensie en deed de thuisploeg telkens aansluiten, maar Wout Winters en Bartosz Kedziora deden dit teniet: 28-30. De beslissing viel toen LIONS speler Bergen een tijdstraf kreeg, waardoor het twee van de laatste drie minuten in ondertal kwam te staan. Ze wisselden hun keeper in voor een veldspeler en zo kon Evert Kooijman éénmaal profiteren van een leeg doel, maar het was Andreas Kittel die de hoofdrol opeiste tegen zijn ex-ploeg met twee knappe doelpunten. Zo kwam Bocholt op 33 doelpunten, terwijl Lions via opnieuw Ramos en Steins niet verder dan 30 kwam.

Bocholt gaat dus met 2 punten aan de haal bij een rechtstreekse concurrent en wordt daarmee steviger leider en sleepte daarbij ook de prijs van Man of the Match binnen: Damian Kedziora werd beloond voor zijn 10 benutte strafworpdoelpunten en 3 bijkomende veldgoals.  Bocholt staat nu 3 punten los van Lions en 4 van het duo Visé en Bevo. Die laatsten is  de komende  tegenstander en won het duel van Hasselt om de derde plek, waardoor Initia nu plots zesde staat,

Bocholt: Wertelaers 1, Winters 1, Kooijman 6, Cremers 1, Kittel 4, Valkenborgh 2, Lamers, Spooren 1, D. Kedziora 13, Pucnik 1, B. Kedziora 3

OCI-LIONS : Stavast 9, Steins 6, Janssen 1, Ramos 8, Rebelo 4, Bergen 2