BSAC neemt koppositie over

MAASBREE - BSAC is de nieuwe koploper van de hoofdklasse C. De handbalsters uit Maasbree wonnen zelf in een zinderend duel met 25-27 van lijstaanvoerder ESC’90. De euforie na afloop werd nog groter door het nieuws over de verrassende nederlaag van concurrent Bevo 2 bij hekkensluiter Noav. BSAC passeerde daardoor beide ploegen op de ranglijst.

De eerste helft verliep allesbehalve voorspoedig voor de Breetsen, die opnieuw werden getroffen door rampspoed. Het vroege uitvallen van Moniek Aerts betekende de zoveelste tegenslag in het nog prille seizoen. Maar BSAC toonde veerkracht en slaagde erin de schade beperkt te houden. Na rust (16-14) kantelde de balans in het voordeel van de bezoeksters, die mede door uitstekend keeperswerk van Kelly Haenraets-Smits de leiding overnamen, waarna de score een tijdje gelijk opliep. De beslissing viel in een hectische fase, waarin ESC’90 door enkele opeenvolgende tijdstraffen minutenlang in ondertal speelde. BSAC sloeg keihard toe en vergrootte de voorsprong tot vier doelpunten. De laatste twee tegentreffers waren louter voor de statistieken.

Stevig is de koppositie allerminst. Het verschil met de achtervolgers bedraagt slechts één puntje. En zondag wacht zware uitbeurt bij V&L 2, dat deze week de vloer aanveegde met Margraten en vooral in eigen huis moeilijk te verslaan is.