Dames ROAC spelen zich veilig in de allerlaatste wedstrijd.

Na het verlies van DWS met rechtstreekse degradatie tot gevolg waren de belangen in de wedstrijd Schipluiden tegen ROAC groot. De verliezer zal op 23 april nog beslissingswedstrijden moeten spelen om voor twee plekken in de hoofdklasse in aanmerking te komen.

ROAC begon goed aan de wedstrijd en nam een 1-3 voorsprong. Schipluiden kwam echter weer snel langszij. Lange tijd golfde het spel heen en weer maar werd er weinig gescoord. Tien minuten voor het einde kon ROAC een kleine voorsprong verdedigen 5-7. De spanning was groot bij beide ploegen en er werd goed verdedigd. De ruststand was 6-8 in het voordeel van ROAC.

Na rust het zelfde beeld in de wedstrijd. Langzamerhand kon ROAC iets uitlopen. Bij Schipluiden werd de spanning steeds groter en werden vier strafworpen niet benut door goed keepers werk van Marije vd Poel. Ondanks een aantal tijdstraffen aan ROAC kant kon Schipluiden niet het verschil maken en de dames van ROAC speelden het professioneel uit. Eindstand 11-17 in het voordeel van ROAC en dus behoudt in de hoofdklasse.

De komende maanden zullen we hard op zoek moeten naar een aantal speelsters om volgend seizoen met een iets bredere selectiete kunnen werken. Half april wordt daarom ook gestart met een aantal open trainingen. ROAC traint in de zomermaanden door om volgend seizoen goed van start te kunnen gaan.