De eerste overwinning voor Sasja is binnen

Een verplaatsing naar de ploeg die net onder je staat in de stand, brengt een gevoel van hoop maar tegelijkertijd ook stress mee. Omdat er nu juist één wedstrijd moet gewonnen worden dan is het die wel. En ja, het is Sasja gelukt, de eerste overwinning is binnen. Na 60 minuten met misschien niet altijd mooi handbal maar wel hard werken, mocht men  voor de eerste keer dit seizoen twee punten bijtellen nadat Wematrans Quintus na de 18-17  ruststand met 27-34 werd verslagen

Quintus blijft daarmee puntloos en de laatste ploeg in de stand van de BENE –League> Sasja komt 3 punten, slechts één punt achter Tongeren en Hurry Up.

Na een goede start, stonden Sasja al snel op achterstand omdat de afwerking niet goed lukte en de verdediging nog niet helemaal  juist stond . Misschien was het  ook de angst om niets fout te “mogen” doen. Na acht minuten spelen stond Sasja dan ook drie doelpunten in het krijt omdat  men niet direct een antwoordt vond op de snelle breaks van Quintus. Verder dan die drie doelpunten liet men Quintus echter ze nooit weglopen. De aanvalsmachine van Sasja kwam langzaam  op gang en vooral Aaron Vandewoestyne en Kevin Jacobs  waren goed bij schot. Stilaan begonnen de ploeg van Alex Jacobs dan ook  de achterstand in te halen. Net voor de rust werd het weer  gelijk, maar Sasja moesten in de allerlaatste seconden toch nog een doelpunt slikken. Ruststand: 18-17

In de tweede helft verving Sam Theyssens Bruno Dias in het Sasja doe. Hij liet zich al direct gelden door enkele mooie reddingen. Ook de verdediging stond er veel steviger dan in de eerste helft, maar toch kon Quintus weer enkele doelpunten uitlopen. Sander Soetaert pakte zijn tweede tijdstraf, maar in plaats van gas terug te nemen slaagde de gasten  er zelfs in om in ondertal voor het eerst de leiding terug te nemen en niet meer af te staan.

Sander Soetaert kreeg nog een tijdstraf en daardoor de wel hele zware straf van een rode kaart,  Nemanja viel nog uit met een enkelkwetsuur maar het was duidelijk  dat bij Quintus niets meer leek te lukken. Sasja kon dan ok nog neer een 27-34 eindtand weglopen

Score Sasja Roelants 3, Kostic 3, Vandewoestyne 8, Jacobs 12, Lamberigts 2, Rola 2, Gijs 1, Mathijs 3