Sportng Nelo pakte zijn eerste overwinning tegen Visé

Zaterdagavond stonden Sporting Nelo en Vise voor het eerst dit seizoen in de BENE-League tegenover elkaar. In de afgelopen seizoenen hebben beide ploegen heroische gevechte geleverd in de eerste nationale in de strijd om promotie naar de BENE-League. De eerste BENE-League comfrontatie gaf opnieuw veel spanning en emotie.

Na een lange studieronde van drie en halve minuut valt het eerste doelpunt voor Visé uit een zeven meter. Marco Vernooy scoort vervolgens de eerste eerste treffer voor Sporting Nelo. In de zevende minuut komt nelo voor het eerste op vorosprong (3-2) door een treffer van Marx  In de eerste helft zijn het dan vooral Marco Vernooy vanaf de zeven meter, maar ook met afstandsshots bij Sporting, en Volpi, de Italiaanse aanwinst van Visé, die de match bepalen. Ondertussen blinken beide keepers ook regelmatig uit. Tot de 28’minuut blijft het gelijk opgaan maar dan is het Vernooy die het gaatje voor het eerste naar twee doelpunten tilt: 15-13 en 16-14 werd het vanaf de zevenmeter lijn. Gertst werd er bij en 16-15 stand

Nelo scoort na rust meteen weer vanaf zeven meter via Vernooy (17-15) en loopt vervolgens uit naar een driepunten voorspong: 21-18 Visé moet in de achtervolging en komt in de 42e minuut weer langszij bij 21-21. De wedstrijd beleef gelijk al pakte halverwege de tweede helft Visé

wel weer voorsprong bij 23-24. Toch kon ook de Waalse ploeg van coach Perdag Dosen deze kleine marge niet vast houden  mede doordat Thijs van Leeuwen bepalende ballen weet te pakken

Nelo neemt de leiding bij 30-29 weer in handen en scoort met nog tweeënhalve minuut te gaan de 31-29. In een spannende slotfase scoorde Visén og welk de 30-31 maar Nelo pakte zijn eerste zwaar bevochten BENE-League zege  en heeft met een 3 op 4 zijn start niet gemist.