Talenten V&L 2 klimmen naar de vijfde plaats

Na de sterke overwinning van vorige week uit bij Habo mochten de dames van V&L afgelopen weekend het thuis gaan opnemen  tegen Margraten, afgelopen seizoen de kampioen van de hoofdklasse C . Echte na het spelen van de halve promotie competitie tussen de vijf kampioen miste men de promotie naar de Tweede divisie

Na het beginsignaal liepen beide ploegen al snel gelijk op. Er werd door V&L sterk verdedigd en Nadia Coolen keepte sterk . Mede door een aantal mooie breaks die Luana Peltrera er zuiver in gooide kwam V&L op een stand van 5-3. Hierna werd de verdediging iets slordiger waardoor men twee zeven meter tegen  kregen. Deze werden er door Margraten keurig ingegooid waardoor men weer op een gelijke stand van 5-5 kwam te staan. Door het snelle spel en goede sperwerk van cirkelspeelsters  Amber Toonen, konden de opbouwers van V&L een aantal keer mooi passeren en  de thuisploeg naar  ruststand van 15-9 schieten

De tweede helft begonnen V&L wat rommelig waardoor Margraten terug kon komen naar een verschil van drie doelpunten: 17-14. Vervolgens kreeg Margraten tweemaal een twee minuten tijdstraf waardoor V&L al weer snel konden uitlopen. Dit resulteerde in een eindstand van 27-17.

Topscoorder Lotte Buendgens met 13 doelpunten.

De dames van V&L staan na deze overwinning op basis van het doelsaldo op de vijfde plaats in de hoofdklasse C. 26 november spelen zij om 16u in Glanerbrook tegen de nieuwe nummer één  BSAC uit Maasbree