Veneco Velo walst over Oliveo

Afgelopen zaterdag was Oliveo uit Pijnacker de gastheer van de handbalsters van Veneco Velo uit Wateringen.

Wederom begon Velo energiek aan de wedstrijd met de inmiddels bekende stugge verdediging en een soepel lopende aanval. Een verschil van acht doelpunten was daar een logisch gevolg van. Een iets mindere fase, waardoor Oliveo kon terugkomen, werd door de Wateringsen goed op gepakt waardoor het verschil bij rust nog steeds een ruime voorspong van vijf doelpunten te zien gaf: 11-16.

De speech van trainer Bart de Koning in de rust zette alle speelsters weer op scherp. En dat was te merken. Velo scoorde negenmaal achter elkaar zonder dat Oliveo er ook maar iets tegen kon inbrengen: Dat leverde een 11-25 tussenstand op . Daarmee was de wedstrijd gelopen en speelde Velo de wedstrijd professioneel uit. . Mijn bleef scherp op de counter en hield de deur achterin goed dicht. Eindstand: 21-37

Positief punt was verder het debuut van 16-jarige talent keepster Marit Bucker die met verve in de tweede helft het doel van Velo verdedigde. Domper was dan weer de enkelblessure die Bente van Holstein op liep.