Nieuws

17-jarig talent van Tachos Waalwijk naar PGNiG Superliga

Door Cas Verbunt- Tachos is opbouwspeler Mikolaj Borowczyk sinds eind januari kwijt aan het Poolse Zaglebie Lubin, uitkomend in de PGNiG Superliga. Het 17-jarig talent maakt de overstap naar de club die momenteel op de 9e plaats staat op het hoogste niveau in Polen.

Borowczyk: ’’Ik ben heel warm ontvangen door de staf, spelers en de club. Allereerst was het voor mij een grote stap om op mijzelf te gaan wonen, maar dat gaat steeds beter! Ik krijg veel vertrouwen van de staf en dat laat zich zien in de wedstrijden. Het was dan ook ontzettend gaaf en een hele ervaring om mijn tweede wedstrijd tegen Kielce te mogen spelen.

Mikolaj Borowczyk, internationale transfer

Mikolaj scoorde in deze wedstrijd dan ook twee keer en hoopt in de toekomst veel van deze wedstrijden te mogen spelen. Op dit moment staat het herenteam onder leiding van Bartlomiej Jaszka, oud-speler van Füchse Berlin en Pools international. Mikolaj geeft aan veel te leren van hem, hij heeft zoveel ervaring en dat geeft hij over aan Borowczyk.

Voor Tachos Waalwijk is het vertrek van Mikolaj een aderlating. De club heeft op dit moment een kleine selectie, welke voornamelijk wordt aangevuld door spelers van het A-Juniorenteam. Mikolaj kreeg deze kans na een trainingsstage met Polen Onder-18 en moest deze pakken, dit was dan ook een eis van de club dat de overschrijving per direct moest plaatsvinden.

Deel dit bericht