Nieuws

23 Nederlandse treffers midweek in Deense competitie

Van de Redactie– Woensdagavond een volledige speelronde – de 21e – in de hoogste Deense liga bij de vrouwen. Met uiteindelijk 23 treffers van Nederlandse makelij.

Silkeborg-Voel, nummer zeven, redde het thuis niet tegen koploper Odense: na 10-13 halverwege wed het uiteindelijk 22-29. Elf speelsters in de ploeg van de Oranje-keepster namen deel aan de doelpuntenproductie.

Holstebro tegen Esbjerg was voor de bezoekende nummer drie een vrij makkelijk potje. Bij rust leidden de bezoeksters met 13-17 om uiteindelijk op 23-36 te finishen. Estavana Polman, niet de gehele wedstrijd actief, scoorde vijf keer. Lynn Knippenborg kreeg geen kruisje, Inger Smits vier. Holstebro mag zaterdag (16 uur) op bezoek bij Tess Wester en haar Odense.

Nummer twee, Nykobing, ontving Aarhus United, de nummer zes maar met tien punten verschil een straatlengte achter op de ploeg van Dione Housheer. Haar ploeg deed, als voorproefje op de ‘kraker’ komend weekeinde bij Esbjerg (zaterdag 16 uur) goede zaken en won afgetekend: 32-21. Housheer nam zes treffers voor haar rekening. Nykobing neemt één punt voorsprong mee in het duel tegen Esbjerg.

Nummer vier, regerend kampioen Kopenhagen en drie punten achter op datzelfde Nykobing, kende geen weerstand van betekenis bij Skanderborg. Halverwege was de winst, met een 9-18 tussenstand, al duidelijk. Uiteindelijk namen de ploegen bij 24-32 afscheid van elkaar. Debbie Bont tekende voor een, Kelly Dulfer voor 2 en Larissa Nüsser voor 5 treffers.

Een divisie lager blijft SonderjyskE, de ploeg van Claudia Rompen, met 24 uit 15 op plek 2. Drie punten achter koploper Horsens (27 uit 15). Zaterdag een op papier makkelijk duel tegen het nog puntloze en dus rode lantaarndrager Oddense-Otting.

Het Holstebro van Kay Smits kwam thuis in actie tegen Ringsted dat met een 32-23 nederlaag terug werd gestuurd. Holstebro blijft nummer drie, met 29 uit 21. Koploper is GOG, met 32 uit 20. Aalborg hangt daar tussen met 31 uit 21. Op 21 februari ontvangt Holstebro Aalborg.

Zondag reist Holstebro richting Spanje voor het tweede duel in de EHF Cup. Cuenca, dat het openingsduel met 26-37 van Porto verloor, is de tegenstander. De Denen wonnen met 29-25 het eerste duel thuis tegen het Roemeense Constanta.

Deel dit bericht