Nieuws

37 teams ingeschreven voor EHF EK Beachhandbal senioren

37 teams ingeschreven voor EHF EK Beachhandbal senioren

Van de Redactie - De weg naar de EHF Beach Handball EURO dit jaar in Varna, Bulgarije (13 tot 18 juli), is begonnen. 37 teams - 18 bij de dames, 19 bij de heren - hebben zich aangemeld voor de topcompetitie van het seizoen.

De registratieperiode liep woensdagavond ten einde en het totale aantal aanmeldingen bereikte bijna het record van 20 + 20 teams dat werd behaald op de EHF Beach Handball EURO 2019 in Stare Jablonki, Polen.

Alle inschrijvingen werden geaccepteerd door de EHF, maar aangezien het uiteindelijke aantal teams voor het Beach Handball EURO als zodanig is vastgesteld op 16 + 16, zal een kwalificatie-evenement - voor de eerste keer in beachhandbal - worden geïntroduceerd om de uiteindelijke deelnemers te bepalen.

De introductie van dit kwalificatie-evenement in 2021 volgt op de afgelasting van de twee kwalificatietoernooien die aanvankelijk waren gepland voor de zomer van 2020, maar moesten worden afgeblazen vanwege de pandemie.

foto EHF

Het nieuwe kwalificatietoernooi zal plaatsvinden in het kader van de EHF Beach Handball EURO 2021, met de details en exacte data van dit toernooi en de verdeling van de teams voor de voorronde van de EURO die te zijner tijd door de EHF zal worden meegedeeld.

Aangemelde herenteams:

Bulgarije, Kroatië, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Zwitserland, Zweden, Turkije, Oekraïne

Aangemelde damesteams:

Bulgarije, Kroatië, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Zwitserland, Turkije, Oekraïne

Twee jaar geleden, bij EHF Beach Handball EURO in Stare Jablonki, pakte Denemarken dubbel goud en won zowel het mannen- als het vrouwenevenement. Noorwegen en Hongarije wonnen respectievelijk zilver en brons in de mannencompetitie; Hongarije en Nederland werden tweede en derde in de damescompetitie.

YAC 17 Beach Handball

36 teams in totaal, 18 voor zowel de heren- als damescompetitie, hebben zich ingeschreven voor het U17- EHF Beach Handball EURO dat ook plaatsvindt in Varna, net voor het seniorenkampioenschap, van 8 tot 11 juli. Aangezien er geen kwalificatie is, zijn alle ingeschrevenen automatisch gekwalificeerd voor het eindtoernooi.

foto EHF

Herenteams YAC 17:

Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Slovenië, Zwitserland, Zweden, Oekraïne

Damesteams YAC 17:

Bulgarije, Kroatië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Slovenië, Zwitserland, Zweden, Oekraïne

cover Nederlandse ploeg, EK Beachhandbal 2019 in Polen

foto archief HSP

Deel dit bericht