Guus Hölscher Topsport AwardHandbalshopMizuno 2017
4 Nederlandse damesploegen spelen Europees komend seizoen

4 Nederlandse damesploegen spelen Europees komend seizoen

10 juli 2017, 18:47 uur

Vier Nederlandse damesteams vullen de vier beschikbare Europese plaatsen in. Kampioen Succes Schoonmaak VOC Amsterdam speelt geen Champions League maar heeft zich wel ingeschreven voor de EHF Cup samen met vicekampioen Morremhof Jansen Dalfsen dat een wildcard voor de Champioen League had aangevraagd maar die niet gehonoteerd zag.

De nummers drie en vier van de Nederlandse competitie, Virto Quintus en Maedilon VZV, spelen ook beide Europees en gaan deelnemen aan de Challenge Cup. Voor VZV betekent dit dat de club haar Europees debuut gaat maken.

Opmerkelijk bij de dames is dat de beide Nederlandse ploegen, VOC en Dalfsen die in de EHF Cup uitkomen in het onderste gedeelte van de eerste ronde zijn ingedeeld. VOC en Dalfsen staan ingedeeld in de groep van 14 ploegen op de plaatsen 41 t/m 54. Zij krijgen bij de loting op 18 juli een tegenstander uit de bovenste groep van 14 ploegen voor de eerste ronde die op plaatsen 27 t/m 40 staan ingedeeld.  De eerste ronde wordt gespeeld in de weekenden van 9/10 en 16/17 september 2017.

Het Noorse Glassverket en het Russische Astarkanochka worden na de eerste ronde bij de winnaars van de eerste ronde ingedeeld. De 14 winnaars plus de twee toegevoegde ploegen spelen dan tegen de 16 ploegen die in de tweede ronde van de EHF Cup instromen. De tweede ronde wordt gespeeld op 14/15 en 21/22 oktober.

De acht winnaars spelen tegen de acht ploegen die in de derde ronde van de EHF Cup instromen. De winnaars gaan door naar de groepsfase van de EHF Cup die nog aangevuld gaat worden met de ploegen uit de Champions League.

Kijk hier voor de plaatsingslijst van de EHF Cup en de mogelijke tegenstanders voor VOC en Dalfsen in de eerste ronde.

Challenge Cup.

Bij de dames Challenge Cup wordt in de tweede ronde slechts twee wedstrijden gespeeld. De winnaars van die twee wedstrijden plaatsen zich  op de plaatsten 31 en 32 in erde ronde van de Challenge Cup. De twee Nederlandse ploegen Quintus en VZV beginnen hun toernooi pas in de derde ronde. Debutant VZV is bij de onderste 16 ploegen ingedeeld op de plaatsen 17 t/m 32. Zij krijgen bij  de loting op 18 juli een tegenstander uit de bovenste 16 ploegen die op de plaatsten 1 t/m 16 zijn ingedeeld. Bij die bovenste 16 ploegen staat ook de halve finalist van afgelopen seizoen Quintus op de vijfde plaats.

De wedstrijden in de derde ronde worden gepeeld in de weekenden van 11/12 en 18/19 november. De winnaars overwinteren in de Challenge Cup want de vierde ronde wordt pas op  3/4 en 10/11 februari 2018 gespeeld.

Kijk hier voor de plaatsingslijst van de Challenge Cup en de mogelijke tegenstanders voor de Nederlandse ploegen in de derde ronde.

Laatste update: 10 juli 2017, 21:24 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt