Nieuws

Bujar Qerimi bondscoach Kosovo

Van de Redactie - Bujar Qerimi, vader van Belgische internationale en Tongeren-speler Arber Qerimi, is benoemd tot bondscoach van de nationale mannenploeg van Kosovo. Dat maakte het bestuur van de bond vandaag op hun website bekend. Qerimi begeleidt de ploeg in de vier kwalificatieduels voor het EK 2022.

Op 10 maart ontvangt Kosovo Roemenië in Pristina, terwijl het op 14 maart te gast is in Roemenië. Eind april is Montenegro gastheer van Kosovo. De reeks wordt begin mei afgesloten met het duel tegen de nummer twee van de wereld, Zweden.

Uitslagen in groep 8 EK 2020 kwalificatie:

Kosovo - Zweden 16-30; Montenegro - Kosovo 32-25

Stand:

1. Zweden 2-4; 2. Roemenië 2-2; 3. Montenegro 2-2; 4. Kosovo 2-0

cover Nationale ploeg Kosovo

foto archief HSP / EHF

                                           

Het bestuur heeft de beslissing voor de keuze van Qerimi genomen na de situatie die is ontstaan ​​door de COVID-19-pandemie die de sport wereldwijd heeft getroffen. Vanwege reisbeperkingen is het voor de huidige coach Taip Ramadani onmogelijk om vanuit Australië af te reizen om het team te begeleiden. Vandaar dat Ramadani zijn ontslag aangeboden. Het bestuur, dat Ramadani’s werk waardeert, heeft besloten zijn ontslag te aanvaarden, op basis van de gecreëerde omstandigheden.

Het bestuur van FHK heeft besloten de functie van coach toe te vertrouwen aan de oud-speler van Boriz i Ferizaj, Bujar Qerimi. Hij heeft carrière gemaakt als coach in België. Uiteindelijk was hij de selector van de Belgische U-20. Nu zal Qerimi de leiding hebben over ons nationale team voor deze vier wedstrijden.

De Kosovaarse bond was ook geïnteresseerd in andere Albanese coaches, Jasmin Zhuta en Ibish Thaqi. Maar deze keer werd gekozen voor Bujar Qerimi, een gerespecteerde naam in het Kosovaarse handbal. In België was hij onder meer trainer van Tongeren, Sint-Truiden en Neerpelt.

Deel dit bericht