D-jeugd meisjes HandbalSchool Brabant tweede bij Partille Cup

Van de Redactie - De D-meisjes van Handbalschool Brabant hebben afgelopen week een zilveren medaille behaald bij de Partille Cup in het Zweedse Göteborg. Tijdens het grootste jeugdtoernooi van de wereld haalde het team ten koste van veel Scandinavische topteams de finale.

In de categorie meisjes 13 jaar waren 113 teams vertegenwoordigd. Na de poulefase van 5 wedstrijden waren nog 5 overwinningen nodig om de finale te halen in een zinderende afvalrace. Eén keer moest zelfs de ‘golden goal’ de overwinning brengen.

In de finale was het Deense Rodovre met 11-9 de meerdere van de Brabantse selectie. Een finale die spijtig genoeg voor beide teams in de stromende regen gespeeld werd. Maar de uiteindelijke trots overheerste bij deze geweldige prestatie.

De finaleplaats kwam niet helemaal als een verrassing. Het team van coach Hans de Rooij wist tijdens het pinksterweekeinde het kwalitatief hoogstaande toernooi in Neuss (Duitsland) met overmacht te winnen.

De tegenstander Rodovre was ook duidelijk onder de indruk van het spel van de Brabantse meisjes. Een dag na het toernooi lag er al het verzoek van de club om in september Brabant te bezoeken. Een verzoek dat de HandbalSchool gaat proberen in te willigen.