Nieuws

Nederland speelt vier oefenwedstrijden

22 spelers opgeroepen voor Oranje

Van de Redactie - Bondscoach Erlingur Richardsson heeft 22 spelers opgenomen in zijn selectie voor de trainingsstage eind oktober. Tijdens deze trainingsstage speelt de ploeg vier oefenwedstrijden in voorbereiding op het EK in Noorwegen, Zweden en Oostenrijk, dat plaatsvindt van 9 t/m 26 januari.

Op 22 en 23 oktober komen de Oranjeheren tweemaal in actie op eigen bodem tegen Polen B. Op dinsdag 22 oktober speelt de formatie van Erlingur Richardsson om 19:30 uur in het Fletcher Welness-Hotel Sittard. Een dag later, op 23 oktober reizen beide ploegen af naar De Heuf in Panningen om daar om 19:30 uur opnieuw tegen elkaar te oefenen.

De Oranjeheren stappen de volgende dag met 20 spelers op het vliegtuig naar Slovenië. In Ormoz spelen ze op vrijdag 25 oktober tegen het thuisland om 19:30 uur. Vanuit Slovenië reist de ploeg door naar Oostenrijk waar op zondag 27 oktober om 18 uur het laatste duel met Oostenrijk op het programma staat.

 

Van Olpen

Opvallende naam in de selectie is de 38-jarige Fabian van Olphen. In 2001 verruilde Van Olphen Quintus voor TV Emsdetten, maar keerde na amper een maand terug naar Kwinstheul. Twee jaar later komt hij onder contract bij TuS N-Lübbecke waar hij drie seizoenen speelt. Dan de stap naar het grotere SC Magedburg waar Van Olphen uitgroeit tot een clubicoon met de bijnaam der Kapitän. Met Magdeburg draaide hij jaren mee in de subtop van de Bundesliga. In 2017 verruilde hij SC Magdeburg voor TBV Lemgo.

In januari 2010 speelde de Hagenees zijn laatste wedstrijd voor Oranje bij het WK-kwalificatietoernooi in het Belgische Hasselt. Nederland plaatste zich toen voor de play-offs tegen Oostenrijk. Zonder Van Olphen, die zich afgemeld had met een rugblessure, verspeelde Nederland toen in de eerste dramatische wedstrijd (31-15) plaatsing voor het WK. Daarna heeft de Hagenees wegens teveel fysieke ongemakken definitief bedankt voor Oranje.

Onder de nieuwe bondscoach Joop Fiege kwam Van Olphen enkele jaren later weer op de radar. Ook routiniers als Gerrie Eijlers, Bartek Konitz en Mark Bult stonden destijds op het ‘verlanglijstje’ van Fiege. Van Ophen speelde nog slechts enkele interlands en stopte toen bij Oranje. Nu dus opnieuw een hernieuwde oproep. Van Olphen speelde 86 interlands en scoorde 344 keer.

                             

                                                                          Tim Remer

Ook de aanwezigheid van Tim Remer (34) in de Oranje-selectie is markant te noemen. Remer, die afgelopen seizoen, door een langdurig herstel van een blessure, noodgedwongen als trainer aan de slag ging bij Hurry Up, maakte er de afgelopen maanden geen geheim van als speler op het EK 2020 te willen verschijnen. Die kans krijgt de Rotterdammer nu. Remer speelde tussen 2004 en 2006 voor Emsdetten, daarna was TuS N-Lübbecke twaalf jaar lang zijn werkgever. Vorig seizoen streek hij neer in Zwartemeer.

                      

                                                                       Mark van den Beucken

Doelman Mark van den Beucken (23) is ook een nieuweling in de selectie. De Limburgse doelman speelde tussen 2016 en 2017 voor het Duitse TSV Lemgo. Daar draaide hij een goed eerste jaar in het tweede team (derde liga) en debuteerde zelfs in de Bundesliga. In het tweede seizoen ontwikkelde hij zich door maar zat hij minder vaak bij de selectie. Omdat hij toen weinig perspectief zag om bij Lemgo verder te gaan, keerde hij, ondanks dat belangstelling was van diverse buitenlandse clubs waaronder Barcelona  voor het seizoen 2018-209 weer terug naar Bevo. Deze zomer stapte hij over naar HSV Hamburg, uitkomend in de tweede Bundesliag.

Wil jij de heren live in actie zien? Kaarten voor de wedstrijden tegen Polen B zijn te koop via

https://heren.handbal.nl/media-tickets/

Selectie:

Jasper Adams, OCI/LIONS (NED)

Dani Baijens, TBV Lemgo (GER)

Samir Benghanem, Green Park/Aalsmeer (NED)

Mark van den Beucken, HSV Hamburg (GER)

Jeffrey Boomhouwer, Bergischer HC (GER)

Gerrie Eijlers, KRAS/Volendam (NED)

Ephrahim Jerry, Sporting NELO (BEL)

Evert Kooijman, Achilles Bocholt (BEL)

Toon Leenders, HSG Nordhorn-Lingen (GER)

Fabian van Olphen, TBV Lemgo (GER)

Bart Ravensbergen, HSG Nordhorn-Lingen (GER)

Tim Remer, JD Techniek-Hurry Up (NED)

Bobby Schagen, TBV Lemgo (GER)

Robin Schoenaker, Sporting NELO (BEL)

Iso Sluijters, Gornik Zabrze (POL)

Alec Smit, HSG Nordhorn-Lingen (GER)

Jorn Smits, TV Emsdetten (GER)

Kay Smits, TTH Holstebro (DEN)

Ivo Steins, OCI/LIONS (NED)

Luc Steins, Fenix Toulouse (FRA)

Rutger ten Velde, Wilhemshavener HV (GER)

Niels Versteijnen, SG Flensburg-Handewitt (GER)

 

Begeleiding:

1 Erlingur Richardsson, Bondscoach

2 Edwin Kippers, Assistent Bondscoach

3 Robert Baardse, Fysiotherapeut

4 Erik Zwakman, Teammanager

Deel dit bericht