Nieuws

Aalsmeer en LIONS vanavond in de achtervolging

Door Frits Feuler –De zesde speelronde in de BENE-League heeft dit weekeinde weer een aantal interessante ontmoetingen op de kaart staan. Green Park Aalsmeer en OCI-LIONS duelleren om in de race te blijven voor een plek bij de top-vier. Aalsmeer kan de focus dit seizoen op de BNL en de bekercompetitie leggen, Europees is de ploeg van Bert Bouwer ‘t haasje. Daarnaast verloor de ploeg het midweekduel tegen Belgisch kampioen met 31-33. En daar zal niemand in De Bloemhof op gerekend hebben. Aalsmeer scoorde in vier duels – er volgt nog een inhaalduel tegen Hurry Up – 118 keer en kreeg er 108 in het netje.

De Limburgers zijn nog op drie fronten actief. Na de miraculeuze plaatsing van de derde kwalificatieronde in de EHF-Cup ( het Hongaarse Tatabanya wacht) vormde Sporting Nelo afgelopen woensdag een lastig te nemen horde: 24-20. LIONS is, samen met Quintus en Tongeren, een van de drie clubs met het laagste aantal gescoorde treffers in zes duels. Achter datzelfde Tongeren (121) bezet de ploeg van Mark Schmetz de tweede plek daar waar het gaat om de tegentreffers. Defensief inderdaad sterk, aanvallend kan er wel een paar ons bij.

In België zijn de ogen gericht op het duel tussen Handbal Tongeren (vierde) en Visé BM (tweede). Beide teams presteren tot nu toe boven verwachting en mengen zich brutaalweg aan het front voor een plek in de FINAL4. “Dat maakt deze competitie alleen maar spannender en interessanter,” is het algemene commentaar in de Belgische media. De Luikse ploeg wacht komende maand nog twee Europese duels tegen het Kosovaarse KH Kastrioti.

Ook bij JD Techniek Hurry Up (tegen het Portugese Madeira) en Kras Volendam (met het Russische Dynamo Victor als tegenstander) werpen de Europese duels in de Challenge Cup hun schaduw vooruit. Iets om extra ervaring te tanken. Maar eerst nog een paar pittige duels in de grensoverschrijdende competitie. Zwartemeer 2 uit 4) heeft opnieuw een lange busreis richting Hasselt 5 uit 5) voor de boeg. Belangrijk ook voor beide teams om richting de bovenste helft te kunnen aansluiten.

Programma:

Green Park Aalsmeer - OCI-LIONS

https://www.youtube.com/watch?v=5zp6fS5CE0M

Handbal Tongeren - Visé BM

Hubo Initia Hasselt - JD Techniek Hurry Up

Herpertz Bevo -  Kras Volendam

Sporting NeLo – Sasja HC

Wematrans Quintus – Achilles Bocholt

Na dit weekeinde is er een week ‘pauze’ vanwege de kwalificatie-interlands van België en Nederland. In het weekeinde van 3 en 4 november is het weer BNL-time! 

Deel dit bericht