Nieuws

Aalsmeer loot Handball Esch uit Luxemburg

Dinsdagmorgen om 11:00 uur heeft de loting plaatst gevonden voor de vierde ronde van de Challenge Cup De handballers van FIQAS Aalsmeer treffen daarin het Luxemburgse Handball Esch. In het weekend van 13/14 februari speelt Aalsmeer een uitwedstrijd waarna een week later de thuiswedstrijd op het programma staat.

Het Luxemburgse handbal is wel redelijk bekend omdat zij tot voor twee seizoen geleden meespeelde in de Beneluxliga, maar afhaakte toen er vorig seizoen een volwaardige BENELUX competitie moest komen.  Belgie en Nederland hebben toen besloten maar samen verder te gaan in de BENE-League

Handbal Esch is een niet te onderschatten ploeg in 2013 speelde ze de finale van de Challenge Cup tegen het Wit Russische SKA Minsk waarvan ze uiteindelijk twee keer verloren. Onderweg daarnaar toe versloegen ze het Kozovaarse Prishtina, het Servische Spartak Vojput, het Belgische Initia Hasselt en het Roemeense CSU Suceva

Een jaar later stonden ze op de rand van deelname aan de Champions League toen ze in de eerste kwalificatieronde de eerste wedstrijd in de dubbele confrontatie tegen het Zweedse DROTT handball wiste te winnen met 30-26. De uitwedstrijd werd daarentegen een groot deceptie de druk was te groot geworden waardoor men verkrampt handbalde en met 37-14 ten onder ging Dit seizoen is men ook in de derde ronde ingestapt en werd er afgelopen weekend thuis twee keer gewonnen van het Moldavische HC Olimpus-85-USEFS (40-27 en 37-30)

Het Belgische KV Sasja begint de vierde ronde met een uitwedstrijd tegen het Griekse AO Poseidon Loutrakiou terwijl het Belgische HC Visé BN met een uitwedstrijd begint tegen HC Dukla Praha, die over drie weken ook te bewonderen zijn tijdens de Limburgse Handbal dagen.

 

Volledige loting

  • Handball Esch (LUX) vs. FIQAS Aalsmeer
  • AO Poseidon Loutrakiou (GRE) vs. KV Sasja HC (BEL)
  • ABC/UMinho (POR) vs. HC Kehra (EST)
  •  Handball Team Celik (BIH) vs. Wacker Thun (AUT)
  •  St. Petersburg HC (RUS) vs. B.B. Ankara Spor (TUR)
  •  S.L. Benfica (POR) vs. A.C. Filippos Verias (GRE)
  • Fyllingen Bergen (NOO) vs. HC Radnicki Kragujevac (SER)
  • HC Dukla Praha (CZE) vs. HC Vise BM (BEL) 
Deel dit bericht