Nieuws

Aalsmeer met kansen op derde ronde, Bocholt wint op verplaatsing

Aalsmeer met kansen op derde ronde, Bocholt wint op verplaatsing

Door Frits Feuler - Green Park Aalsmeer heeft in het eerste duel in de EHF Cup, voor 500 toeschouwers op bezoek bij Vojvodina, een acceptabele 29-21 (18-10) nederlaag geleden. De uitslag biedt voor de équipe van Bert Bouwer komende zaterdag nog voldoende mogelijkheden om in eigen huis plaatsing voor de volgende ronde af te dwingen. Gelet op het vertoonde spel in die tweede helft en het gelijkwaardige scoreverloop is de opgave heel duidelijk.

De Aalsmeerse doelpunten kwamen van Dekker (6), Blaauw (3), Jansen (3), Trainavicius (3), Benghanem, Bottinga, Van Dijk, Ouderland, Van Damen Van Offeren, elk 1.

Belgisch kampioen Achilles Bocholt won het uitduel bij het Luxemburgse Kaerjeng, voor 550 toeschouwers, met 29-33 (17-16) en kan het kwarwei komende zaterdag in De Damburg afmaken.

Scores waren er van Damian Kedziora en Winters (elk 7), Kooijman (6), Spooren (6), Valkenbirgh (3), Wertelaers (3), Cremers (1).

In de Champions League speelde PPD Zagreb, de ploeg van de Belg Arber Qerimi, met 31-31 gelijk bij het Deense Skjern. Qerimi scoorde vier keer. 2600 fans woonden het duel bij. Zagreb behaalde drie uit vier, Skjern vijf uit vier.

   Sharon Nooitmeer  foto EHF

Bij de vrouwen debuteerde Sharon Nooitmeer (19) op het hoogste Europese clubniveau bij haar nieuwe ploeg Metz Handball. Met haar ploeg won ze het als vooraf lastig bestempelde thuisduel, voor ruim 3300 toeschouwers, tegen de Noorse vice-kampioen Larvik met ruim verschil: 31-20. Het was voor de derde keer dat beide teams elkaar ontmoetten in de Champions League. Xenia Smits trof een keer doel, Ailly Luciano en Nooitmeer kwamen niet tot scoren. Ilya Belgareh behoorde niet tot de wedstrijdselectie.

Deel dit bericht