Nieuws

Aalsmeer naar finale landstitel na boeiend gevecht

Door Peter Lotman - Volendam - En wéér zorgden Volendam en Aalsmeer voor een spetterende partij handbal. Een boeiend gevecht waarbij de beide topcoaches Bert Bouwer en Peter Portengen alles uit hun ploeg haalden. Met uiteindelijk Aalsmeer in het hol van de leeuw als overwinnaar: 22-24. Een plek in de best-of-three met Lions om de landstitel vormde de ultieme beloning.

Het kan niet op voor Aalsmeer, dat donderdag ook al de bekerfinale speelt tegen BEVO. Voormalig tophandballer Bert Bouwer heeft in relatief korte tijd een geweldig presterende formatie gesmeed. Spelers die in het verleden nog wel eens recalcitrant waren, heeft hij met harde hand terug in het gareel gebracht. Bouwer realiseerde zich uit zijn eigen glorieuze spelerstijd bij Hermes, Sittardia en de nationale ploeg dat speldiscipline een eerste vereiste is. Aan dat onderdeel heeft hij de afgelopen tijd als hoofdcoach bij Aalsmeer dan ook flink geschaafd.

Met als resultaat de finale om de landstitel én de strijd om de nationale beker. Bouwer bleef zelf opvallend rustig tijdens het hectische duel. Herhaaldelijk maande hij zijn wisselbank tot rust. Zelfs bij een 15-11 achterstand in de tweede helft raakte hij niet van de kook. Hij bleef analyseren, wisselde tactisch en inspireerde zijn team tijdens de time-out op het juiste moment. Het toonde nog maar weer eens zijn grote kwaliteiten aan.

LAATSTE KANS

Want Aalsmeer had het niet gemakkelijk tegen het fel strijdende Volendam dat vocht voor de laatste kans. Winst was noodzakelijk en lang zag het er naar uit dat de formatie van Peter Portengen het zou redden. Tussenstanden als 11-9 bij de rust, 15-11, 16-14 na een kwartier en zelfs 19-18 met nog zeven minuten op de klok, boden perspectief voor de finaleplaats.

 

Maar de eindsprint was toch voor Aalsmeer. Volendamcoach Portengen, óók al zo’n gelouterde speler en trainer, zag het mis gaan. Net zo als het dit seizoen al vaker verkeerd afliep in de slotfase. Rob Jansen zorgde voor 19-19, maar door Jan Josef veerde Volendam bij 20-19 nog even op. Toen brak de periode Tim Bottinga aan. De Hagenaar in dienst van Aalsmeer schoot drie strafworpen onberispelijk binnen waar eerder ploeggenoten hun zevenmeter gestopt zagen.

Het betekende 21-22 met nog drie minuten te gaan. Mislukte schoten van de thuisclub hielpen de opponent in het zadel. Samir Benghanem reageerde attent bij een rebound 21-23. En mooi was dat Wai Wong bij 21-24 de beslissende tik uitdeelde. Wong stopt aan het einde van het seizoen vanwege blessureleed en wordt opgenomen in de technische staf. Een afscheid van een sierlijke handballer met veel spelinzicht en bovendien een prettige persoonlijkheid.

Doelpunten Volendam: Jan Josef (6), Maurits van Buren (3), Geert Hinskens (3), Igor Mrsulja (3), Sonni de Jonge (2), Leon Geus (2), Jordy Baijens, Leon van Schie en Jaap Beemsterboer. 

Doelpunten Aalsmeer : Remco van Dam (4), Rob Jansen (4), Robin Boomhouwer (3), Nils Dekker (3), Wai Wong (3), Tim Bottinga (3), Quinten Ouderland (2) en Samir Benghanem (2). 

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde ( ****) :  Het was niet altijd even mooi, maar de strijdlust was formidabel. De beide verdedigingen overheersten met daarachter de sterk keepende Marco Verbeij (Aalsmeer)  en Dennis Schellekens (Volendam). Bij vlagen viel er te genieten van technische hoogstandjes. Een wedstrijd vol spanning en passie.

Scheidsrechters (****) : Ferry van de Beek en Niels Egberts droegen in hoge mate bij aan het kijkplezier. Het was een lastige partij, maar zij floten een voortreffelijke wedstrijd. Ze behielden de controle, waren niet pietluttig waardoor er lekker doorgespeeld kon worden maar zaten er bovenop als het te gortig werd.

Beste spelers : Bij Aalsmeer geven we Wai Wong de oeuvreprijs voor zijn hele handballoopbaan. Keeper Marco Verbey verdiende een dikke voldoende. Tim Bottinga bleef koel in de slotfase en dat was knap. Bij Volendam was doelman Dennis Schellekens op dreef en scoorde Jan Josef makkelijk zes doelpunten.   

Bijzonderheid : We kennen Mike van der Laarse als een deskundig voorzitter, als een enthousiast commentator bij de live-streams, als een geinige sinterklaas, maar nu ook als een verwoed trommelaar. Hij doet zijn naam eer aan: een Multi talent !

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Deel dit bericht