Nieuws

Aalsmeer op de valreep geklopt na boeiend duel

 Bevo koestert bekerwinst

Door Peter Lotman - Almere - Eindelijk was daar dan de nationale beker voor BEVO. Vijf maal eerder lukte het niet in de eindstrijd, maar ditmaal pakten trainer/coach Jo Smeets en zijn mannen de zo fel begeerde schaal. De Limburgse ploeg zorgde samen met Aalsmeer voor een geweldige happening in het sfeervolle Topsportcentrum Almere.

BEVO verdiende de overwinning en er viel niets op af te dingen. Er werd geknokt en gebikkeld en bij vlagen waren er zelfs fraaie acties en doelpunten te bewonderen. Maar voor hetzelfde geld was het balletje de andere kant opgerold. Want de verschillen lagen zó dicht bij elkaar. Ook Aalsmeer namelijk droeg in hoge mate bij aan een wedstrijd waarvan je hoopte dat er geen einde aan zou komen.

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een echte mannen bekerfinale. Stevig verdedigen, elkaar niets gunnen, knokken voor elke centimeter, fraaie doelpunten, merkwaardige missers, kortom: een duel dat een bekerfinale volledig waard was. De beide coaches konden hun spelers dan ook niet veel verwijten. De inzet was formidabel en de passie waarmee zowel in de aanval als de verdediging werd gestreden bewonderenswaardig.

SPORTIEF VERLIEZER 

Coach Bert Bouwer van Aalsmeer toonde zich een sportief verliezer. Hij deed er alles aan met time-outs en tactische wissels zijn ploeg in de slotfase aan de goede kant van de score te krijgen. Maar een aantal keren onzorgvuldig afronden kostte Aalsmeer de kop. ,,BEVO heeft uiteindelijk verdiend gewonnen, maar wij hebben wel een serie opgelegde kansen gemist. Dat was ontzettend jammer.”

BEVO heerste een groot deel van de eerste helft: 9-12 na twintig minuten en 15-16 bij de rust. In het tweede bedrijf ging de partij volledig gelijk op: 22-22 na een kwartier en 25-25 met nog zes minuten op de klok. Sybren Stijweg zorgde met een beheerste strafworp voor 25-26, de sterk spelende Niels Poot met een subtiele lob voor 25-27 en Niek Jordens vanaf de cirkel voor 25-28. Toen was het gebeurd met Aalsmeer, dat door een offensieve manverdediging nog wel knap terug kwam via Samir Benghanem en Remco van Dam. Doelman Markus Hammerschmidt verrichtte in die spectaculaire slotfase nog een paar cruciale reddingen.

En zo eindigde de bekerfinale in een triomf voor BEVO dat eindelijk een eindstrijd zegevierend kon afsluiten. Aalsmeer moet zich weer opladen voor de best-of-three met Lions en de teleurstelling snel verwerken. Maar dat is de ervaren coach Bert Bouwer wel toevertrouwd.

Doelpunten Aalsmeer :Robin Boomhouwer (6), Tim Bottinga (5), Samir Benghanem (4), Remco van Dam (4), Rob Jansen (3), Wai Wong (3), Nils Dekker en Kevin Hooijman.

Doelpunten BEVO :Dario Polman (8), Niek Jordens (5), Robin Jansen (3), Sybren Stijweg (3), Niels Poot (3), Jeroen van de Beucken (3), Wouter Sas (2) en Pim Augustinus.

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (****) :Een strijd die van het begin tot het einde boeide. Hulde voor de beide partijen die tot het uiterste gingen. Vaak tot het randje en soms er net overheen, maar alles met een geweldige strijdlust om te winnen. Stilletjes hoopten de toeschouwers op een verlenging, want ze konden er geen genoeg van krijgen. Prima reclame voor stevig, mannelijk handbal.

Scheidsrechters (****) :Het duel had een hoge moeilijkheidsgraad. Een dikke 9 voor de arbiters William Weijmans en Rick Wolbertus. Zij hadden grip op de partij zonder kinderachtig te zijn. Mede daardoor was het een vlotte partij met een hoog waarderingscijfer.

Beste spelers :Bij beide partijen overheerste het collectief. Uitblinkers waren er niet echt. Dario Polman schoot acht keer raak en was gevaarlijk. Bij Aalsmeer verdeelde Wai Wong het spel weer prima. Robin Boomhouwer was met zes doelpunten gevaarlijk uit de break en de hoek. Tim Bottinga schoot er weer loeihard vijf in. Markus Hammerschmidt (BEVO) en Marco Verbeij (Aalsmeer) keepten sterk. 

AD SPORT/PETER LOTMAN  

  

Deel dit bericht