Aalsmeer schakelt Volendam uit in beker

De handballers van FIQAS Aalsmeer hebben zich donderdagavond ten koste van Kras Volendam geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. In een enerverende wedstrijd speelden de beide keepers Marco Verbij bij de thuisploeg en Gerrie Eijlers bij Volendam een hoofdrol. In de eerste helft was het vooral Eijlers die de dienst uitmaakte en zorgde dat Volendam in openingsfase kon weglopen naar 0-4. Toch kwam Aalsmeer weer langszij bij 9-9 en ontspon zich een spannende slotfase waarin Volendam aan het langste eind trok: Ruststand 12-13.

In de tweede helft was het Aalsmeer dat scherp uit de startblokken kwam dankzij een ijzersterke Marco Verbij en uit liep naar 19-15. Nu was het Volendam dat bij 19-19 weer langszij kwam  en ook weer de voorsprong pakte:21-23. Toch trok Aalsmeer uiteindelijk aan het langste eind en plaatste zich met een 29-26 overwinning voor de halve finale waarin men het gaat opnemen tegen Hellas.

Lees uitgebreid verslag:  Aalsmeer en Volendam laten publiekl genieten in kwartfinale beker