Aalsmeer start met verlies in eerste oefenduel bij Deense stage

Eerste verlies in oefenduel tegen TM Tonder.

Door Frits Feuler -  Een fysieke sterkte tegenstander met goede schutters. Mooi en snel handbal van de Denen. Tonder kwam meteen goed uit de startblokken, 2-0 waarna Vaidas Trainavicius zijn eerste doelpunten voor Aalsmeer maakte. Elke fout werd meteen afgestraft door de thuisploeg. Voor Aalsmeer was het de eerste oefenwedstrijd terwijl Tonder al een stukje verder in de voorbereiding is.

Tonder heeft een zeer goede dekking met daarachter een sterke keeper.Tim Bottinga kwam later in de ploeg en zorgde ervoor dat Aalsmeer weer dichterbij kroop. Echter Tonder liep voor rust uit naar 18-12.

In de tweede helft wisselde coach Bert Bouwer goed door zodat iedereen kon spelen. Aalsmeer kon terugkomen tot 5 doelpunten verschil maar daarna kregen de Noord Hollanders vier tijdstraffen achter elkaar. Ondanks twee man minder in het veld wist Nils Dekker via een vlieger toch te scoren. Uiteindelijk liep de thuisploeg uit naar een 33-25 zege.

Iedereen is heel gebleven en iedereen heeft kunnen spelen. Vaidas Trainavicius, Marwin van Offeren en Don den Hartog (A speler uit eigen jeugd) maakten hun eerste minuten bij Aalsmeer. Coach Bert Bouwer was niet ontevreden over hetgeen hij in de wedstrijd heeft gezien.

Vanavond de tweede partij op het programma tegen Otterup.