Nieuws

Aangeslagen handbalsters Kwiek zetten de knop om

Door Jolien Koerhuis / De Stentor- Het besluit van Jan Majoor om direct op te stappen als coach van de handbalsters van Kwiek, nadat hij vorige week hoorde dat zijn contract niet werd verlengd, kwam hard aan in Raalte. Toch waren de speelsters al snel over de klap heen, vertelt aanvoerster Charlotte Schulten. “We hebben het afgesloten. Onze prioriteit ligt nu bij het handballen.”

“De focus ligt op de wedstrijd van zaterdag tegen Voorwaarts en het belangrijke duel erna,” vervolgt de captain. “De rest laten we de rest. Dat is iets voor het bestuur.”

Interim-coach Tonio van Rhee bevestigt de woorden van Schulten. “Eigenlijk was afgelopen zaterdag, met de wedstrijd tegen Volendam, bij iedereen de knop al om. Op een enkeling na had niemand er nog last van.”

Pijn

De mededeling dat het team geen plezier zou hebben, raakte de speelsters flink. “Dat riep Jan, maar dat is nooit door iemand gezegd”, benadrukt Van Rhee. “Het deed de meiden pijn, want het is absoluut niet waar. Plezier is juist de grootste drijfveer voor de groep.”

Dinsdag was bij iedereen de knop weer om. “Dat Jan opstapte, was abrupt en wat mij betreft onnodig. Maar iedereen accepteert het. We moeten gewoon door.”

Ervaring

Van Rhee neemt twee avonden per week de trainingen voor zijn rekening. Henk Woudstra doet dat op de vrijdagen. Ook de coaching tijdens de wedstrijden doet Van Rhee. “Dat heb ik aangeboden. Ik heb de juiste ervaring en sta dicht bij de groep. Ik train de keepers en was altijd al twee avonden per week bij de trainingen betrokken. De speelsters kennen mij goed.”

Het is een tijdelijke oplossing. “In elk geval tot de nacompetitie. Half april ga ik naar Amerika en dat ga ik er toch echt niet voor opzeggen.”

Schulten is blij met de hulp van Van Rhee en Woudstra. ”Het had maar zo kunnen zij dat we nu zonder trainer hadden gezeten. We zijn blij dat zij het oppakken. En het is fijn dat het bekende gezichten zijn.”

Hechte groep

Volgens de cirkelspeelster heeft de hele situatie het team zeker niet zwakker gemaakt. “Natuurlijk zijn er verschillende meningen, maar wat betreft het handballen, zit iedereen op een lijn. We waren al een hechte groep en wellicht zijn we hierdoor nog hechter geworden. We zijn door alles extra gedreven voor de komende wedstrijden. Zaterdag tegen Voorwaarts gaan we er ook alles aan doen de punten in Raalte te houden.”

Medisch begeleidsters Ilonka Kamerman en Stefanique Langkamp zijn teruggekomen op hun besluit om met Majoor op te stappen. Teambegeleidster Helma Oude Voshaar keert niet terug. Zij gaf aan zich niet gehoord te voelen door het bestuur. Haar werkzaamheden worden overgenomen door Wendy Wolfkamp, voormalig verzorgster van de Raalter hoofdmacht.

Deel dit bericht