Nieuws

Aanpassingen Oranje-selectie voor oefenduels tegen Duitsland

Van de Redactie – De maatregelen rond het coronavirus hebben ook hun weerslag op de samenstelling van de Oranje-selectie die volgende week donderdag en zaterdag in het Duitse Lingen – zonder publiek – tweemaal oefent tegen Duitsland.

Harma van Kreij, uitkomend voor het Sloveense Krim Mercator Ljubljana, hoopte op haar eerste speelminuten in de nationale selectie. Maar reisbeperkingen ontnemen haar die mogelijkheid. De Limburgse was niettemin aardig op dreef in de beide Champions League-duels en scoorde afgelopen zaterdag nog vijf maal in het uitduel bij Rostov-Don.

Ook pivot Nikita van der Vliet moet noodgedwongen verstek laten gaan. Bij haar club Nykobing werd zij positief getest op het coronavirus, zo maakte de club gisteren bekend (wij berichtten). Het duel tegen Holstebro ging uit het programma, de ploeg moet een aantal dagen in quarantaine. Als vervangster is Tamara Haggerty (Metzingen) door bondscoach Mayonnade opgeroepen.

De afzegging van Delaila Amega is bijzonder triest te noemen. De spelverdeelster raakte vorige week opnieuw geblesseerd aan haar knie en mist daardoor in elk geval het komende EK. Ze was juist hersteld van een eveneens een langdurige knieblessure toen het noodlot weer toesloeg.

                                                               

De duels van Jong Oranje en de leeftijdsgenoten van Duitsland komen te vervallen. In Lingen wordt (1 oktober, 18.15 uur en 3 oktober, 16.45 uur) zonder publiek gespeeld. Beide wedstrijden zijn te volgen via ZIGGO SPORT.

 

 

Deel dit bericht