Handbalshop
Abbingh met Rostov naar hoofdronde, Bietigheim, FTC en Odense in wachtkamer

Abbingh met Rostov naar hoofdronde, Bietigheim, FTC en Odense in wachtkamer

05 november 2018, 12:03 uur

Door Frits Feuler– Op de vierde speeldag in de Champions League bij de vrouwen heeft de eerste schifting plaats gevonden. In groep A won Tess Wester met Odense zoals verwacht van het Noorse Larvik: 27-23. Achtervolger Handball Metz, zonder Nederlandse inbreng, liet de punten in Podgorica bij Buducnost (23-19 verlies). Spanning aan kop, met Metz (4-5) op doelsaldo voor Odense en Buducnost (4-4). De ploeg van Wester kan komend weekeinde het ticket voor de tweede ronde veilig stellen als thuis Buducnost geklopt wordt. Metz tegen Odense op 18 november is ook nog een interessant affiche.

In groep B kan Rostov-Don een plaats in de hoofdronde niet meer ontgaan. Zeven treffers van Vyakhireva en vijf van de Nederlandse international Lois Abbingh kwamen op de Russische schutterlijst bij het met 30-25 gewonnen duel. Dulfer en Bont scoorden beiden tweemaal voor de Deense kampioen, Nüsser kwam niet in actie. Na die tweede zege op Kopenhagen, voor 2800 toeschouwers, kan de ploeg van Abbingh toekijken wie er ‘mee over gaat’. Brest Bretagne had geen kind aan het puntloze Sävehof (34-26). Kopenhagen heeft alles nog in eigen hand met komend weekeinde het uitduel in Frankrijk en 18 november thuis tegen Sävehof. Het duel tussen Rostov en Brest op de slotdag lijkt bepalend of het Nederlandse trio in Deense dienst naar de beste acht Europese ploegen mag overstappen.

In groep C speelt Györ vanavond (19 uur) haar vierde duel, tegen het nog puntloze Thüringer. Bij winst is de regerend Europees clubkampioen (6 punten uit 3 duels) zeker van een plek bij de laatste acht. Krim Mercator behield door een 27-20 thuiszege op Podravka (5 punten uit vier duels) aansluiting met Györ.  Op doelsaldo zou de Kroatische ploeg (-2 tegen -11) wel eens kunnen sneuvelen.

Andrea Leckic     foto HSP

In groep D redde Bietigheim, voor 2000 toeschouwes, het niet bij het Hongaarse Ferencvaros, de ploeg van Danick Snelder, die niet wist te scoren. Na een 17-13 ruststand won de Duitse ploeg de tweede helft weliswaar met 16-17 maar dat was niet voldoende om de uiteindelijke 33-30 nederlaag te voorkomen. Malestein (6), Van der Heijden (4) en Visser (2) drukten aardig wat ballen tegen de netten. Rozemalen scoorde niet. Door deze nederlaag heeft Bietigheim het bereiken van de hoofdronde niet meer in eigen hand. Als nummer laatst (3 punten uit vier duels en een minder doelsaldo ten opzichte van Vipers Kristiansand) ontvangt men komend weekeinde datzelfde Vipers, op de slotdag reist de ploeg naar Bucuresti dat thuis verrassend verloor van de Noorse ploeg: 26-31. Acht treffers van Christina Neagu en Jovanka Radicevic plus vijf van Andrea Leckic bleken niet voldoende voor Roemeense winst. Ferencvaros – met 6 uit 4 – kan komende zondag thuis het ticket voor de volgende ronde ophalen als het wint van de Roemeense kampioen.

Laatste update: 06 november 2018, 18:41 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct