Nieuws

BOCHOLT: BELGISCHE TITEL ÉN HISTORISCHE TREBLE

Door Bocholt / Jan Evens - Sezoens Achilles Bocholt is er zaterdagavond in geslaagd om haar vijfde Belgische titel in het handbal te verzilveren. In een volgepakte Damburg ging Hubo Handbal voor de bijl: 33-30. Voor Bocholt is het de derde prijs dit jaar, na de beker van België en de BENE-League. De ontlading was dan ook groot.

De eerste helft begon aarzelend. Het eerste doelpunt kwam op naam van Carvalhais, de speler die vorige week nog werd uitgesloten met een blauwe kaart. Daarna kwam Bocholt op gang. Het was wederom Wout Winters, samen met Serge Spooren, die de verantwoordelijkheid opeiste en de goals in het openingskwartier netjes onder elkaar verdeelden.

KLOOFJE

Het was pas tegen het einde van de eerste helft dat de aanstaande kampioen voor het eerst een kloofje kon slaan: 18-14 na 28 minuten. Wout Winters voegde hier vlak voor rust nog een doelpunt aan toe, waardoor Bocholt ging rusten met vijf doelpunten voorsprong: 19-14. Was de veer bij Hubo Handbal nu volledig gebroken?

 

Na de koffie was het niet lang wachten op de 20-14 van Bocholt, getekend door Thomas Driesen. Wat toen volgde was een gelijk opgaand scoreverloop, maar Bocholt liet de marge van vijf doelpunten eigenlijk nooit uit handen glippen. Meer nog, na 18 minuten in de tweede helft stond er een 29-20 tussenstand op het bord. Inderdaad, veer nu wel gebroken bij Hubo Handbal.

DERDE FEESTJE

Terwijl in de tribune werd gecontroleerd of de champagne en Sezoens intussen de ideale temperatuur hadden bereikt, begon de ploeg van coach Peter Portengen aan de eindspurt. Maar dat mocht eigenlijk allemaal niet meer baten. Bij het laatste fluitsignaal stond de 33-30 op het bord en kon het titelfeest in Bocholt beginnen.

Het derde feestje alweer voor de mannen in blauw en zwart. Drie op drie voor de ploeg van coach Luc Boiten. Een geweldige ploeg, een geweldige entourage en een schitterend publiek. Iedere wedstrijd weer! Bocholt kroont zich dit jaar tot de handbalhoofdstad: de U18 immers werd zowel Vlaams als nationaal kampioen.

                                         

Sezoens Bocholt: Leroy, Gijbels, Weltjens, Baeten, Winters (5), Spooren (9), Valkenborgh (4), Lamers (2), Driesen (2), Roelants, Claessens (2/1), D’Hanis (5/2), Strauven (2), De Beule (2), Doms

                            

Aanvoerder Roel Valkenborg nam afscheid van Bocholt, na 10 jaar en 16 prijzen! CHAPEAU!

Hubo Handbal: Di Giacomi (1), Heeren (2/2), Carvalhais (9), Devisch (1), Rodado (3), Bertels (3), Schellingen, Vanhove, Marchal (2), Glesner F.(3) , Gevers(4), Merken (2), Glesner C, Baart, Boiten, Siraut

Scheidsrechters: Martens / Schols

cover Bocholt pakt de vijfde Belgische nationale titel

foto's club

Deel dit bericht