Achilles Bocholt blijft alleen aan de leiding

Door Bocholt - Gisteren kwam Houten op bezoek in De Damburg. Onze heren behaalden een vlotte overwinning en zo hielden ze de 2 punten thuis. Bocholt heeft 18 punten uit 10 wedstrijden, gevolgd door OCI Lions, Visé en Bevo.

Het was Wout Winters die de score mocht openen. Serge Spooren kon vervolgens de voorsprong vergroten. Vervolgens was het Damian Kedziora die de doelpunten mocht scoren.

In de eerste 20 minuten kon Houten goed mee en bleef het verschil beperkt tot 2 doelpunten (11-9). De laatste 10 minuten van de eerste helft waren voor Achilles Bocholt met enkele knappe doelpunten van Quinten Colman, Brecht Wertelaers (tegenaanval) en Damian Kedziora! De ruststand werd zo vastgelegd op 17-10.

Achilles Bocholt kwam goed uit de kleedkamers. Zowel Jordi Cremers, Serge Spooren als Wout Winters wisten te scoren. Damian vond de kruising op zijn weg bij het nemen van een strafworp.

Verschil

Na 40 minuten wedstrijd stond er al een verschil van 10 doelpunten op het scorebord: 24-14. Even later kwam Thomas Damian vervangen op de linkerhoek, die even later ook wist te scoren. Thomas tekende ook voor het 30ste doelpunt na 47 minuten. Wout Winters zorgde dan weer met een shot tussen de benen van de doelman voor een voorsprong van 14 doelpunten: 31-17. De heren van Achilles Bocholt hadden de wedstrijd onder controle. Op het einde stond er een duidelijke 37-21 op het scorebord!

Komende maandag trekken we terug naar Wespelaar, Atomix is dan onze tegenstander in de Beker van België. Daarna reizen de heren naar het Spaanse Logrono voor de 3e ronde in de EHF Cup.

Achilles Bocholt: Alberts, Leroy, Gijbels, Wertelaers (3), Lamers M., Winters (7), Cremers (1), Koninckx, Spooren (8), Valkenborgh (2), Lamers J.,  Driesen (4), Roelants, Kedziora (6/2), Colman (1) en Meijer (5/1).

Houten: Teeuwissen (1), Pronk (2), Rutten, de Bok (1), Hoefnagels (3), Zwarthoed, van Gool (5), van Kregten, de Jonge (2), Voogt, Robles Reve, Zonneveld (1), Marx (2) en Berendsen (4).