Achilles Bocholt hervat met zege en nu alleen leider

Door Bocholt- Het duurde meer dan 4 minuten vooraleer Damian Kedziora de score kon openen in dit duel, op strafworp. Hurry Up bleef niet achter maar Damian Kedziora en Wout Winters zorgden op 10 minuten voor een klein kloofje: 3-5. Bocholt kreeg veel strafworpen toegekend en kon op die manier handhaven, niet méér want via oa. Falke bleef de thuisploeg aardig in de buurt: 7-9 na 23 minuten. Plots ging het scoren de beide ploegen veel beter af en Brecht Wertelaers maakte er 7-11 van, maar Vrgoc en Suton brachten Hurry Up bijna langszij. Treffers van Serge Spooren hielden vlak voor rust echter de tweepuntenkloof in ere: 13-15.

In de eerste tien minuten van de tweede helft begon Bocholt iets meer overwicht te krijgen. Evert Kooijman, Roel Valkenborgh en Martijn Meijer verdubbelden de kloof, terwijl Hurry Up alleen via Falke iets kon doen omdat Bjorn Alberts een strafworp van Jaspers neutraliseerde: 15-19.

Tussen minuut 40 en 45 legde Bocholt de wedstrijd nu in de beslissende plooi. Goed verdedigend werk zette Damian Kedziora en Evert Kooijman alleen voor doel en bij 18-25 leek de weerstand van de thuisploeg gebroken. Deze zeven punten voorsprong bleven ook in de eindstand overeind, hoewel de goals nu vlot bleven komen. Suelmann trachtte immers zijn ploeg nog even op sleeptouw te nemen met drie doelpunten op rij, maar Damian Kedziora en Evert Kooijman deden de netten ook trillen. Bocholt maakte zijn 35e doelpunt met de zevende strafworp van de avond, die omgezet werd door Thomas Driesen: 28-35 winst.

Bocholt houdt de leidersplaats en moet die niet meer delen, omdat Visé een punt liet tegen Bevo, dat stilaan zijn draait lijkt terug te vinden. Aalsmeer volgt al op 5 punten, na enigszins verrassend verlies bij Sasja, op één punt gevolgd door het trio Lions, Tongeren en Volendam na resp. winst tegen Hasselt, Quintus en NeLo. Bocholt neemt dus steeds meer afstand maar krijgt nu zware weken, beginnende met de komst van Lions op 10 november.

Bocholt:  Alberts, Gijbels, Leroy, Wertelaers 4, M. Lamers, Winters 4, Kooijman 5, Cremers, Spooren 4, Valkenborgh 3, J. Lamers, Driesen 1(1), Roelants, Damian Kedziora 12(6), Meijer 2, Bartosz Kedziora

Hurry Up: Suelmann 7, Falke 6, Boonstra 1, Suton 4, Navarro 2, Vrgoc 4, Bos 2, Jaspers 2(1)