Nieuws

Alex Curescu “Het voelt alsof ik van een blessure ben teruggekomen”

Het kan soms raar lopen in de sportwereld zo ben je uitgeschakeld in de Europacup omdat je verliest maar vervolgens staat men toch enkele weken later weer als coach in de vierde ronde langs de kant van een Europacupwedstijd. Het overkomt trainer coach Alex Curescu. In november werd hij met VOC uitgeschakeld in de derde ronde van de EHF Cup door het Deense Randers HK.

In december besloot het bestuur van de Amsterdamse club dat men niet verder zou gaan met de trainer uit Den Haag omdat de klik met de selectie er niet was, ondanks dat men bovenaan staat in de competitie. Quintus, dat zich ook net had ontdaan van zijn nieuwe trainer Peter Lauwen, omdat er ook hier geen juiste klik met de selectie was, hapte meteen toe en besloot de in mei vertrokken trainer  Alex Curescu terug te halen naar het Westland.

Vier weken is hij nu weer aan het werk in Kwintsheul. “Het voelt alsof ik van een blessure ben teruggekomen” vertelt de 37 jarige trainer coach. “Het is net alsof ik er een paar maanden tussenuit ben geweest om te herstellen van een blessure. Ik kon zo de draad weer oppakken waar ik getopt ben. In de tussenliggende periode is er dan ook maar weinig verandert in het team. Ik ken de speelsters weet hoe ze in elkaar zitten en de speelsters weten wat ze aan mij hebben en hoe ik werk en wat ik verlang. We hebben ons dan ook vanaf het eerste moment kunnen richten op de eerst volgende wedstrijd en dat is de Europacup wedstrijd tegen de Zwitsers waarna dinsdag meteen het treffen in Amsterdam tegen VOC op het programma staat”

Je weer nooit van te voren wat je krijgt als de loting begint, maar ook Curescu heeft niet het idee dat Yellow Wintherthur een al te moeilijke tegenstander is, maar zegt hij er bij dat moeten we wel eerst maar eens bewijzen. De wedstrijden moeten nog wel gespeeld worden en je weet nooit wat er kan gebeuren. Maar gezien de status van het Nederlandse dameshandbal en die van het Zwitserland verwacht je niet dat de Zwitsers winnen, we hadden het wat dat betreft dus ook slechter kunnen treffen”, geeft hij toe.

Ze hebben in hun eigen competitie veertien wedstrijden gespeeld en slechts vier keer gewonnen. “Ze hebben twee keer gewonnen in september. Vanaf december zijn ze toch langzaam wat beter gaan spelen en hebben ze weer wat punten gesprokkeld” vertelt de coach die ook laat weten dat dit toch wel de wedstrijden zijn waar men het voor doen. “Dit zijn de krenten uit de pap. Europees handbal is leuk vooral als je ook wat verder kunt komen. De nationale competitie is leuk maar iedereen is alleen maar gefocust op de nacompetitie of men nu bij de bovenste zes staat of bij de onderste vier staat”.

Als we een ronde verder komen dan krijgen wel een drukke periode de komende twee maanden” zo blikt hij al een beetje vooruit, “want met de bekerwedstrijd begin februari er ook bij spelen we toch vanaf volgende week bijna iedere week twee wedstrijden per week en dat is op zich natuurlijk wel prettig. Daarbij kan men met het spelen van veel wedstrijden ook veel ervaring op doen en daar kan je alleen maar beter van worden.”  

Copyright www.handbalstartpunt  

Deel dit bericht