HandbalDirect KerstHandbalshop
Alex Vaassen en Robert Nijdam bondscoaches dames jeugdselecties

Alex Vaassen en Robert Nijdam bondscoaches dames jeugdselecties

15 oktober 2014, 00:00 uur

Het Nederlands Handbal Verbond heeft vandaag bekend gemaakt dat Alex Vaassen en Robert Nijdam de nieuwe bondscoaches zijn voor de Nederlandse jeugdteams. Alex Vaassen was afgelopen jaar trainer bij de dames U18/17 maar krijgt komend seizoen de U20/19 selectie (Juniors) onder zijn hoedde. Robert Nijdam gaat naast zijn functie als talenttrainer bij de HandbalAcademie de nationale U18/17 selectie (Youth) trainer en coachen

Na de twaalfde plaats bij het EK U17 vorig jaar behaalde Alex Vaassen met de nationale Youth selectie een fraaie zesde plaats op het WK U18 in Macedonie. Vaassen had zich met zijn slectie niet geplaatste voor het WK maar kreeg als eerste reserve de plek toegewezen die voorzien was voor Australie dat echter afgezegd ahd voor het WK .

“Dat was een geweldige ervaring en smaakte naar meer. Met deze groep is nog veel mogelijk, dus toen er een vacature kwam voor de Juniors heb ik meteen gemeld dat ik daarvoor graag beschikbaar wilde zijn. Ik hou er van om bezig te zijn met talentontwikkeling en het is een geweldige uitdaging om deze groep te kunnen laten doorgroeien en met hen toe te werken naar de nationale A-selectie. De speelsters hebben ook aangegeven dat ze graag met mij verder wilden.”

Er komt een nieuwe selectie nij de Juniors. Vaassen “Daarbij is een aantal meiden dat van de zomer het WK heeft gespeeld, maar er komen ook nieuwe speelsters bij die zich kunnen ontpoppen tot toppers. Ik ben dan ook blij met de samenwerking met Robert Nijdam die naast talentcoach van de HandbalAcademie nu ook de Youth onder zijn hoede krijgt. We kennen elkaar goed en zitten op één lijn en het is toch geweldig als we vanuit een instituut als de HandbalAcademie via de Youth op dezelfde lijn naar de Juniors werken en uiteindelijk speelsters afleveren aan de A-selectie van Oranje. Ik verheug me dan ook erg op deze samenwerking.”

Ook Nijdam is blij met zijn nieuwe aanstelling. “Ik werk al met een groot deel van deze talentengroep op de HandbalAcademie en krijg nu de kans ook een team te coachen tijdens wedstrijden. Het sluit mooi aan bij mijn werk voor de HandbalAcademie. We hebben nu alle ruimte om vanuit die visie verder te gaan.” De Youth selectie bestaat niet alleen uit speelsters van de HandbalAcademie. “De nationale selectie wordt aangevuld met talenten van buiten de HandbalAcademie.” Jokelyn Tienstra wordt Nijdams assistent. “We werken op de HandbalAcademie ook al samen en zijn dus al een goed op elkaar ingespeeld team. We liggen op één lijn. Ik heb er enorm veel zin in om met deze selectie te werken, een mooie uitdaging en het doel is dat we ons gaan meten met de beste van de wereld! Het werken op de Academie is al leuk, deze combinatie is ideaal!”

Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct