Nieuws

Alex Vaassen tevreden over inzet team bij WK ondanks tegenslagen

Maandagmiddag om 15:15 uur spelen de Nederlandse handbalsters U20 hun achtste finale wedstrijd bij het WK in Moskou tegen Duitsland.

De Osterburen zijn na de vijfgroeps wedstrijden nog steeds ongeslagen bij het WK in groep C. Gewonnen werd er van de Egypte Kazachstan, Spanje en Argentinië. In de laatste wedstrijd had men na een ruime achterstand in de laatste minuten nog zich op de overwinning maar er werd uiteindelijk gelijkgespeeld tegen Roemenië. Daarmee eindigde men als tweede achter Roemenië op basis van het doelsaldo

Nederland kreeg in groep D met Rusland en Zweden de moeilijkste en zwaarste tegenstanders meteen in de beginfase. Hoewel men in beide wedstrijden kansen heeft gehad werd er toch twee keer verloren. Vervolgens werd er van China, Chili en Japan gewonnen en eindigde men achter Rusland en Zweden als derde.

Dit alles heeft tot gevolg dat Nederland en Duitsland elkaar maandagmiddag in de USH CSKA Hal treffen voor de achtste finale. www.handbalstartpunt vroeg aan trainer coach Alex Vaassen wat hij verwacht van de confrontatie tegen Duitsland.

De coach laat weten dat hij tot nu toe tevreden is over de prestaties van zijn ploeg. “De speelsters presteren bijzonder goed” vertelt Vaassen. “Elke wedstrijd heeft onze tegenstander binnen tien minuten al een time-out nodig gehad omdat wij ze op achterstand hadden gespeeld.  We doen het dan ook heel goed momenteel. We hebben stuntmogelijkheden gehad tegen Rusland en Zweden maar uiteindelijk hebben we die wedstrijden dan toch verloren. Daarna hebben we met duidelijke cijfers gewonnen van de andere drie ploegen. Gezien de spelaanpassingen die we hebben moeten doen vanwege blessures pakt de groep het allemaal goed op”.

Een rustdag was het zondag niet echt voor de speelsters van Oranje. “Vanochtend hebben we goed getraind” vertelt Vaasen , “waarna we vanmiddag de video bespreking met het team hebben gehad. Daarna hebben we nog een lichte tactische training gedaan. Morgenochtend gaan we ons dan ontspannen met yoga en dan in de middag wacht ons dan het duel tegen Duitsland”.

Over de wedstrijd houdt de coach zijn kaarten nog tegen de borst. “In de Knock-Out fase is er altijd één team dat verliest, en dat kunnen ook de Duitsers zijn. Ook al hebben zij misschien de betere speelsters, of ze ook het beste team hebben zullen we morgenmiddag na afloop van de wedstrijd weten”

Deel dit bericht