Nieuws

Alle ogen dit weekeinde gericht op duel VZV tegen VOC

Van de Redactie – In de eredivisie bij de vrouwen gaat de competitie, naast het EK van de mannen, gewoon door met speelronde 15.

De kaarten voor de vier bovenste plaatsen zijn geschud met VOC (27), Venlo en VZV (beide ploegen met 24 punten) en Quintus acht punten daarachter. Daarachter is het nog dringen geblazen voor plek 5 en 6. Een garantie voor deelname aan de play offs om de titel. Vanaf plek 7 gaat het in de richting van de play downs.

VZV ontvangt zaterdagavond koploper VOC in ’t Veld. Het duel in Amsterdam kwam medio oktober met een 32-23 zege bij de ploeg van coach Clarijs terecht. In de daarop volgende acht duels moest VZV alleen nog Venlo voorbij laten gaan ((24-28). Drukke tijden voor coach Rolf Schulte en zijn VZV. Begin februari wachten ook nog de twee duels in de Europese Challenge Cup tegen het Italiaanse Brixen. Op de slotdag van de reguliere competitie komt Venlo nog naar Noord-Holland.

Handbal Venlo mag, op bezoek bij debutant Voorwaarts, geen misstap maken om die tweede plek vast te houden. In Noord-Limburg wees het scorebord destijds na een uur speeltijd 43-29 aan.

Volendam (11), V&L (10), Borhave en SEW (ieder 9) doen nog een paar laatste pogingen om bij die top zes te geraken. SEW kan zomaar op plek zes terecht komen als het thuis wint van hekkensluiter DSVD. De ploeg van coach Arthur Langendijk won verleden week bij Borhave (29-25) maar kende in Deurningen destijds ook een kater met een 23-29 verliesbeurt.

                       

                                         Vreugde bij SEW, foto archief HSP / Jaap van der Pijll

“Het was wel even mooi geweest na maanden van zeer intensief trainen,” aldus SEW-coach Arthur Langedijk die zijn selectie rond de kerstdagen twee weken vrijaf om weer fris aan het vervolg van de competitie in Borhave te beginnen. “Zowel geestelijk als lichamelijk waren de speelsters toe aan dat kerstreces”, stelde Langedijk. “Het was bij de seizoenshervatting wel even afwachten hoe het met de fitheid zou zijn, maar die bleek over zestig minuten in ieder geval beter dan die van thuisploeg Borhave. Qua kracht, conditie en scherpte was het allemaal wat minder dan voor de kerstpauze, maar uiteindelijk creëerden wij wel meer kansen dan Borhave, dus was het een verdiende zege.”

Het halen van de kampioenspoule is door de recente goede resultaten een reëel doel geworden. De toegenomen trainingsintensiteit en het doorschuiven van de A-junioren lijken SEW naar een hoger niveau te stuwen. Zijn ploeg gaat na zaterdag nog de strijd aan met Venlo, Volendam en Voorwaarts.

Quintus wil, na vijf opeenvolgende zeges en twee nederlagen (tegen Venlo en VZV) niet opnieuw toekijken hoe de opponent – Volendam in dit geval – met de winst gaat strijken. Het onderlinge verschil van vijf punten zegt in een dergelijk duel niet echt veel. In Kwintsheul verraste Volendam-coach Ruud van den Broeck met een 22-23 zege.

V&L wil ook bij de zes hoogste teams eindigen maar heeft nog een kwartet moeilijke duels voor de boeg. Te beginnen in eigen huis tegen Borhave dat de Geleense ploeg destijds een zeperd verkocht met een 30-19 nederlaag. Maar het vervolg was niet denderend: in de volgende acht duels werd slechts één keer gewonnen (DSVD) en één keer gelijk gespeeld (Volendam). Niet echt een bijzonder goed tussenrapport.

cover VZV tegen VOC, een eerder duel

foto archief HSP / Patrick Hogervorst

Deel dit bericht